Diyanet: Bayram namazı kılınmayacak

Din İşleri Yüksek kurulu, korona virüsü salgını nedeniyle bayram namazının kılınmayacağını, bayram namazı saatinde minarelerden tekbir getireleceğini açıkladı.

Diyanet: Bayram namazı kılınmayacak
Diyanet İşleri Bakanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, korona virüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramında camilerde bayram namazı kılınmayacağını açıkladı.  Din  İşleri Yüksek Kurulu’ndan yapılan açıklamada özetle şöyle dendi:

“Bayram namazları oruç ve hac gibi uzun süreli ve yoğun ibadetlerin tamamlanmasının sevinç ve coşkusunu yaşamak üzere hep birlikte cemaatle kılınan ve Müslümanların vahdetini gösteren çok önemli ibadetlerdir. Ancak salgın, bulaşıcı hastalık, karantina uygulamaları gibi sebeplerle bu namazın camilerde veya musallalarda cemaatle kılınması imkanının olmadığı zamanlarda, Müslümanların yukarıda açıklanan görüşler doğrultusunda ibadet hayatlarına yön vermeleri mümkündür. Nitekim bu yıl da maalesef milletçe büyük mücadele verdiğimiz Covid-19 salgını sebebiyle camilerimizde bayram namazı kılınamayacaktır.

‘MİNARELERDEN TEKBİR GETİRİLECEK’

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı’nın ilk gününde her ilin kendi bayram namazı saatinde minarelerden bayram günlerinin şiârından olan tekbirler getirmek suretiyle bayram coşkusunun yaşanmasına ve herkesin bulunduğu yerde bu sevince katılmasına yönelik bir uygulama yapacaktır. Halkımızın da tıpkı önceki bayramlarda olduğu gibi gerekli temizliğini ve diğer hazırlıklarını yapması, giyim kuşamına özen göstermesi ve güneşin yükseldiği o bayram namazı vaktini heyecanla, dualarla, zikirlerle beklemesi uygun olacaktır. Böylece bayram namazını cemaatle kılamamanın hüznünü, bayram namazı vaktine sağ salim ulaşmış olmanın sevinci ve şükrü ile Allah’ın huzuruna durarak giderebilecektir. Minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek o günün bayram günü olduğunu ailesiyle birlikte idrak edecektir. Yukarıda açıklandığı gibi dileyen kardeşlerimiz bayram namazı niyetiyle, dileyenler de duha/işrak (kuşluk) namazı niyetiyle namaz kılabileceklerdir.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER