Davutoğlu: Sizin dilinizle beyniniz arasında ilişki var mı?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda sözünü keserek sesini yükselten Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'na "Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?" diye sordu. Karahasanalioğlu "Yoktur" diye yanıt verdi

Davutoğlu: Sizin dilinizle beyniniz arasında ilişki var mı?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Anmet Davutoğlu, Akit TV’de  programda, Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ile tartıştı. Davutoğlu’nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’ne el konuymasıyla ilgili konuştuğu sırada AK Parti’yi savunan Ali İhsan Karahasanoğlu’nun  sesini yükseltmesine öfkelenen Davutoğlu, “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?” diye sordu.

Karahasanoğlu’nun “Yoktur, zayıf” cevabını vermesi üzerine Davutoğlu, “O zaman sakin olun, yoksa bu mübarek gecede kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. Nezaket sınırlarını aşıyorsunuz. 5 kere bir metin okuyorsunuz ben de size izah ediyorum. Lütfen, Türkçe izah ediyorum, lütfen sükunetle dinle. Ben buraya mahkeme edilmeye gelmedim.  Soru sorarsınız cevabını alırsınız. Siz hüküm verecek makamda değilsiniz. Karşınızda oturan da herhangi birisi değil. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetmiş bir başbakan, terörle mücadeleyi yönetmiş, FETÖ ile mücadele etmiş bir başbakan, İsrail Mavi Marmara baskınını yaptığında BM’de bütün dünyaya haykırmış başbakan. Ve şimdi savunduğunuzu söylediğiniz Tayip Erdoğan’la her yerde yan yana durmuş birisi ile oturuyorsunuz” diye konuştu.

Davutoğlu, sözünü keserek başörtüsü mağduriyetiyle ilgili örnek veren Karahasanoğlu’na “Onu Doğu Perinçek’i destekleyenlere sor” diye yüksek sesle yanıt verdi. Karahasanoğlu’nun “CHP’ye de soralım mı?” sorusu üzerine Davutoğlu, “Ona da sor, ben burada CHP’nin avukatı değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti. Ama siz de AK Parti’nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın. Allah’tan korkun” diye konuştu.

‘NİYE BAĞIRIYORSUN ALİ İHSAN BEY?’

Davutoğlu, “Niye bağırıyorsun, niye sesini yükseltiyorsun Ali İhsan Bey, Bir kere burada siz soru soran bir gazetecisiniz, ben de cevap veren bir başbakan ve genel başkanım. Siz, soru soran bir muhatapsınız ben de bir ilim insanıyım. Siz bir insanınız, ben de bir insanım. Sesinizi yükseltmeden konuşacaksınız” diyerek Karahasanoğlu’nu uyardı.

Davutoğlu, “Ali İhsan Bey, bağırarak haklı çıkamazsınız. Vicdanınız sizi rahatsız ediyor Şehir Üniversitesi’ne yapılan dolayısıyla, ben biliyorum. O vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz. Bastırmayın. Bu Şehir Üniversitesi’nin kapısına kilit vuranların, Bilim Sanat Vakfına kayyum atayanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Şehir Üniversitesi’nde gayri hukuki herhamgi bir işlem olmadı” diye konuştu.

‘BAHÇELİ’YE KOALİSYON İÇİN GİTTİĞİMDE ’17-25’TEN AKLANSINLAR’ DEDİ

Davutoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle ilgili olarak “Ben Bahçeli’ye koalisyon için gittiğimde önüme koyduğu ilk maddelerden birisi 17-25’ten aklansınlar sonra konuşalım olmuştu. Saatini 17:25’e ayarlayıp o saat önünde Can Dündar ile poz veren de Sayın Bahçeli’dir” ifadesini kullandı.

‘DARBEYİ CUMHURBAŞKANINA SORACAKSINIZ’

Davutoğlu, gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından “Bir darbe tehdidi var mı?” sorusuna ise “Onu Cumhurbaşkanı’na soracaksınız. Bu soruları bana bu kadar rahatlıkla sorduğunuz göre ümit ederim Cumhurbaşkanı’na da sorarasınız. Bir gün davet edin, bu açıklıkta sorabilirseniz, ben de dinlemek isterim” dedi. Davutoğlu, “Yarın bir darbe teşebbüsü olursa yerimiz seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın, seçilmiş Meclis’in yanındadır. Kimsenin bir tereddütü olmasın” diye konuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER