Sahte Sağlık Bakanlığı hesabıyla dolandırıcılık

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bakanlık adına açılan sahte bir uygulama ile dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı uyarısında bulunuldu.

Sahte Sağlık Bakanlığı hesabıyla dolandırıcılık
Sağlık Bakanlığı sahte internet siteleri ve telefon uygulamalarına karşı uyardı. Bakanlık, resmi olmayan kaynaklara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.


Sağlık Bakanlığı uyarıyı, “Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Çözüm” Twitter hesabından yaptı.

“T.C. Sağlık Bakanlığına aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Yanıltıcı isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz” denilen paylaşımda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bakanlığına aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Dolandırıcılar her aileye 1498 TL devlet desteğinde bulunulacağı vaadiyle kişilere kısa mesaj (SMS) göndermektedir. Sağlık Bakanlığının vatandaşlara maddi destek verme yönünde görevi ve çalışması bulunmamaktadır. Resmi kaynağı olmayan *Saglikgovtr-destek, *E-kapim, *e-kapim-online,*e-kapim-portalgiris gibi yanıltıcı isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz.” / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER