Çavuoğlu: Trump, YPG'ye silah vermeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la görüştü. Erdoğan, "Verimli bir görüşme gerçekleştirdik" dedi. Basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump, YPG'ye silah vermeyeceğinin sözünü verdi" dedi.

Çavuoğlu: Trump, YPG'ye silah vermeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Reuters’ın cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmede Suriye’deki son gelişmeler, ikili ilişkiler ve Rusya’daki Soçi zirvesi ele alındı.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından mesaj yayınlayan Erdoğan, “Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Erdoğan, görüşmenin fotoğrafını da paylaştı. Kamuoyu görüşmenin yapılacağını, Trump’ın Twitter hesabından paylaştığı mesajla öğrenmişti.

‘ERDOĞAN, YPG KONUSUNDA RAHATSIZLIĞINI İLETTİ’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Leonard She Okitundu ile ortak basın düzenledi. Çavuşoğlu, Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili de bilgi verdi.

Çavuşoğlu, Erdoğan’ın Soçi’de düzenlenen Suriye zirvesi hakkında Trump’a bilgi verdiğini aktardı. Çavuşoğlu, “Suriye ilgili siyasi çözüm ile ilgili konularda Rusya ile Amerika’nın da görüşleri örtüşüyor. Tabi örtüşmeyen konular da var. Biz nasıl Soçi’de YPG’nin ulusal diyalog kongresine katılmasına karşı çıktıysak ki İran da bu konuda karşı çıkmıştır. Terör örgütlerinin burada yer almaması gerekir” dedi.

Çavuşoğlu, Erdoğan’ın YPG’ye silah verilmesiyle ilgili rahatsızlığını ilettiğini belirtti. Çavuşoğlu, “Bizim Amerika ile ilişkilerimizin olumsuz anlamdaki en çok konulardan birisi ise FETÖ ile diğer konuların yanında ABD’nin YPG’ye vermiş olduğu silahlardır. En son bazı zırhlı araçların da verildiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu rahatsızlığını bir kez daha sayın Trump’a iletmiştir” diye konuştu.

‘TRUMP NET BİR ŞEKİLDE GENERALLERE TALİMAT VERDİ’

Konuyla ilgili olarak Trump’ın talimat verdiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdiğini bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. Net bir şekilde generallere ve ulusal güvenlik danışmanına talimat verdiğini ve bundan sonra herhangi bir silahın verilmeyeceğini Trump, Sayın Cumhurbaşkanımıza net bir şekilde söylemiştir. İfadelerinden memnuniyet duyduk uygulamada da görmek istiyoruz.

Artık vize sorununun tamamen kaldırılması konusunda düşüncemizi de Cumhurbaşkanımız, Trump’a iletmiştir. Böyle gereksiz bir problemin iki ülke arasında olmaması gerektiğini tekrar vurguladık.”

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER