Çelik: Önce 'Benim projemi çalmışlar' dedi, şimdi karşı çıkıyorlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi için, "Önce benim projem dediler, şimdi seferberlik halinde karşı çıkıyorlar" dedi.

Çelik: Önce 'Benim projemi çalmışlar' dedi, şimdi karşı çıkıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Atatürk Havalimanı arazisine yapılması planlanan millet bahçesi için: Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu benim projemdi. çalmışlar' dedi. Şimdi seferberlik halinde buna karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

DÜŞMANIMIZA VERİLEN DESTEK KABUL EDİLEMEZ: "İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu, Türkiye için ilkelere bağlı olarak NATO'nun genişlemesi önemlidir. Terör örgütlerine verilen destekleri Cumhurbaşkanımız yüksek sesle ifade etti. 11 Eylül'den sonra terörizm net bir şekilde küresel mücadele konusu olmuştur. Düşmanımıza verilen destek hiçbir şekilde kabul edilemez. PKK'ya verilen desteği, bunlar DEAŞ ile mücadele ediyor diye kılıfına oturtmakta kabul edilemez. 

NATO bir güvenlik örgütüdür ve NATO ülkesinin terör yapılarıyla temas içerisinde olmamalıdır. NATO'nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı.

DESTEĞİ KESMENİZİ İSTİYORUZ: Türkiye bugüne kadar NATO içerisindeki görevlerini, sorumluluklarını yerine getirmiş devlettir. Burada ne bize ambargo uygulanması ne de bizim düşmanlarımızın kabul edilmesi kabul edilemez. NATO'nun prensiplerine uygun davranan ülkeler kabul edilmelidir. İnsanlığa karşı suç işleyen terör örgütlerine desteği kesmenizi istiyoruz. 

Türkiye prensip olarak NATO'nun genişlemesine hiçbir zaman karşı çıkmadı. Problem terör örgütlerine verilen desteklerdir. İsveç'te Finlandiya'da verilen desteklerin, PKK'nın yaptığı gösterilerin fotoğrafları var. Bir demokratik hukuk devletinin kabul edemeyeceği görüntüler. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NA MİLLET BAHÇESİ: Bunlar defalarca açıklandı. Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu benim projemdi çalmışlar' dedi. Şimdi seferberlik halinde buna karşı çıkıyor. Böylesine çelişkili, tutarsız, çevre bilincinden kopuk herhangi bir yaklaşım olabilir mi?  Bunu tutup Atatürk’ü istismar ederek Atatürk’ün isminin verildiği yerin yıkılması olarak gösteriyorlar. Siyasette bugüne kadar Atatürk istismarcılarının yaptığı kötülüğün haddi hesabı yoktur. Taksim’in ortasına muhteşem eser yapıldı ve adı Atatürk Kültür Merkezi'dir. Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek. Yürüyüş yollarıyla her türlü vatandaşımıza hizmet edecek yaklaşımla bu hayata geçirilecek.

MISIR İLE NORMALLEŞME: Mısırla normalleşme süreci devam ediyor, Dışişleri Bakanlığımız görüşmeleri başlatmıştık. 1 Haziran'da Hazine ve Maliye Bakanımız Mısır'a gidecek. Kardeş Mısır halkıyla ortak çıkarlarımız temelinde yakınlaşmamız devam edecek.

GENÇLİK ŞÖLENİ: Artık 2 günden az zaman kaldı. Bütün Türkiye'deki gençleri Adana'ya bekliyoruz. 8 yıl aradan sonra gençlik şölenini gerçekleştireceğiz. Adana teşkilatımız yoğun bir çalışmayla Türkiye'nin her tarafından gelecek kardeşlerimiz için hazırlanıyorlar. 

PKK'ya gönderilen silahların bir kısmının maliyeti karşılanıyor. Bu sene İsveç, PKK'ya 226 milyona kadar destek vereceklerini açıkladılar. PKK cephanesinde İsveç silahları ele geçiriliyor. İsveç Savunma Bakanı terör örgütünün üst düzey yöneticileriyle muhatap oluyor. Şimdi o NATO toplantısına katılacak oradan çıkıp terör örgütü yöneticileriyle görüşecek. Bu olmaz, bunun olmayacağına NATO karar vermeli. 

MİÇOTAKİS'İN ABD PARLAMENTOSU'NDAKİ KONUŞMASI: Miçotakis Yunan medyasında da eleştirildi. Yunanistan'ın ABD'lileri izlediği şeklindeki yaklaşımın nasıl eleştirildiği iyi değerlendirilmeli. Hangi parlamentoda ne alkışlanmış bu önemli değil. Burada bazı çelişkiler var. Bir müttefikiniz başka bir müttefikinize saldırınca alkışlamak doğru değil. Siz sürekli olarak adalardan bahsediyorsanız peki siz adaları silahlandırma hakkını kimden alıyorsunuz? Akdeniz'de bu kadar göçmenin sürüklenmesine yol açtınız. Parlamentolar bir sürü insan geliyor ve nezaketen de alkışlanıyor. 

ASGARİ ÜCRET: Bunu Çalışma Bakanımız düzenli olarak açılıyor, bir düzenleme yapıldıktan sonra hemen ikinci düzenleme için çalışma başlamıyor. AK Parti olarak tüm talepleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız için stratejiler üretiyoruz. Bu sabah da bir toplantımız vardı ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen talepleri değerlendirdik. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki çeşitli sosyal kesimlerden iletilen talepler değerlendiriliyor." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER