CHP 16 aday daha açıkladı

CHP'de 31 Mart yerel seçimleri için 16 adayın daha ismi belli oldu. CHP tepki gösterilen isim Mehmet Fatih Bucak'ın adaylığını geri çekmedi.

CHP 16 aday daha açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM’den aldığı yetki ile belirlediği adayları açıkladı.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel gösterildi. Ankara Etimesgut’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Maltepe’de Ali Kılıç, Silivri’de Özcan Işıklar, İzmir Bayraklı’da Serdal Sandal, Muğla Bodrum’da Mustafa Saruhan gösterildi.

CHP PM’ye Şanlıurfa Siverek adayı olarak sunulan Mehmet Fatih Bucak’ın adı “Bu ismin CHP’de konuşulması bile utanç verici” itirazı üzerine oylanmadan geri çekilmişti.

Açıklanan adaylar arasında Parti Meclisi’ne sunulan ama eleştiriler üzerine oylanmadan geri çekilen Mehmet Fatih Bucak da yer aldı. CHP’den önce bir başka partiden adaylık başvuru yaptıktan sonra “Ben oraya seçime değil ölmeye geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” diyen Bucak Siverek adayı gösterildi.

 

Mehmet Fatih Bucak

 

SİNAN AYGÜN DEVREYE Mİ GİRDİ?

PM’de adaylığı gündeme gelince büyük tartışmaya neden olan Mehmet Fatih Bucak için CHP’nin eski milletvekili Sinan Aygün’ün devreye girdiği konuşuluyor. Aygün’ün kızı, Mehmet Fayih Bucak’ın kuzeni Paşa Bucak ile evli.

PM’DEN REDDEDİLEN İKİ İSİM ATAMAYLA GELDİ

İstanbul Silivri Belediye Başkanlığı için yenden aday gösterilen Özcan Işıklar, Hatay Arsuz Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Asaf Güven son Parti Meclisi oylamasında yeterli oyu alamamıştı.

BODRUM’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Muğla Bodrum Belediye Başkanı Mustafa Kocadon’un adı yeniden aday gösterilmek üzere Parti Meclisi’ne getirilmiş ancak oylamada reddedilmişti. Kocadon’un yerine Bodrum için Mustafa Saruhan aday gösterildi.

İZMİR BAYRAKLI DA DEĞİŞTİ

Son Parti Meclisi toplantısında İzmir Bayraklı adayı tartışma konusu olmuştu. Bayraklı için MYK’dan gelen listede Cevat Durak adı yer almış, ayrıca PM üyesi Erdal Aksünger’in adaylığı kriz yaratmıştı. Tartışmalı Bayraklı için şimdi yeni bir isim belirlendi. İzmir Bayraklı adayı Serdar Sandal oldu.

Açıklanan isimler şöyle:

Ordu Büyükşehir – Mustafa Adıgüzel

Etimesgut (Ankara) – Celal Çelik

Maltepe (İstanbul) – Ali Kılıç

Silivri (İstanbul) – Özcan Işıklar

Siverek (Şanlıurfa) – Mehmet Fatih Bucak

Bodrum (Muğla) – Mustafa Saruhan

Bafra (Samsun) – Kemal Bütüner

Taşkent (Konya) – Hilal Ülkü Türedi

Halkapınar (Konya) – Ahmet Özkaya

Bayraklı (İzmir) –  Serdar Sandal

Yalvaç (Isparta) – Erkan Ünal

Kumlu (Hatay) – Rifat Akkuyu

Arsuz (Hatay) – Asaf Güven

Kaş (Antalya) – Hayri Süt

Karataş (Adana) – Mehmet Yıldız

Bulanık’ın (Muş) Rüstemgedik beldesi – Fikret Hamarat

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 22:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER