BM: Suudi Arabistan Türkiye'nin çabalarını baltaladı

BM raportörü Agnes Callamard, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan yetkililer tarafından "planlı ve vahşice" öldürüldüğünü söyledi. Callamard, Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin cinayeti araştırma çabalarını engellediğini belirtti.

BM: Suudi Arabistan Türkiye'nin çabalarını baltaladı
Birleşmiş Milletler (BM), gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili araştırmalarının sonuçlarını duyurdu. Açıklamada, cinayetin Suudi Arabistan yetkilileri tarafından önceden planlandığı belirtildi.


BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard’ın açıklamasında, “Cemal Kaşıkçı planlı bir şekilde vahşice öldürüldü. Kaşıkçı cinayeti Suudi Arabistan devlet yetkilileri tarafından gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Callamard, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın cinayete ait ses kayıtlarının bir kısmına erişim izni verdiğini aktardı. Callamard ve beraberindeki heyet Türkiye’ye gelerek temaslarda bulunmuş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’la da görüşmüştü.

Suudi Arabistan’ın Türkiye’nin cinayeti araştırma çabalarını “ciddi olarak baltaladığı” belirten Callamard, cinayetle bilgisi olanların kendileriyle iletişime geçmesini ve bilgilerin nihai rapor öncesi ellerini güçlendireceğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER