İddia: IŞİD içinde Bağdadi'ye darbe yapıldı

IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'ye geçen ay örgütün yabancı savaşçıları tarafından darbe girişiminde bulunulduğu öne sürüldü. İstihbarat yetkililerine dayandırılan habere göre, Bağdadi Suriye-Irak sınırında yaşanan bu olaydan sonra çöle kaçtı.

İddia: IŞİD içinde Bağdadi'ye darbe yapıldı
Bugüne dek birçok kez öldüğü ileri sürülen IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. IŞİD’in yabancı savaşçılarının Bağdadi’ye ‘darbe’ girişiminde bulunduğu öne sürülüyor.


The Guardian gazetesinin istihbarat yetkililerine dayandırdığı habere göre, olay 10 Ocak günü Suriye-Irak sınırında, o dönem hâlâ IŞİD’in elinde olan Hajin kasabasında meydana geldi. İstihbarat yetkilileri, yabancı savaşçıların Bağdadi’ye darbe girişiminde bulunduğunu, IŞİD liderinin korumaları ile bu savaşçılar arasında çatışma çıktığını ve iki kişinin öldüğünü söyledi. İddiaya göre Bağdadi, korumaları tarafından çöl bölgesine kaçırılarak kurtuldu.

IŞİD’in bu girişimden sorumlu tuttuğu üst düzey yabancı savaşçılardan Ebu Muaz el Jazairi’nin kellesine ödül koyduğu da belirtiliyor. İstihbarat yetkilileri, IŞİD’in kendi üst düzey üyelerinden birinin başına ödül koymasının çok sıradışı olduğunu söyledi.

Habere göre, Irak, İngiliz ve Amerikan istihbaratı Bağdadi’nin son dönemde örgütün sıkıştığı Hajin’de bir süre kaldığına inanıyor. Hajin, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından IŞİD’den temizlenen son yerleşim bölgelerinden biri. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2019, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER