'CHP, 24 Haziran'da seçmen taşıyacak'

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim çalışmalarıyla ilgili “Sahada ne görüyorsunuz” sorusuna, “Sahada Cumhurbaşkanlığı koltuğu görüyorum” yanıtı verdi. Tezcan, 24 Haziran'da seçmenleri taşımak için kendilerinin de ayrı bir çalışma yürüttüklerini de söyledi.

'CHP, 24 Haziran'da seçmen taşıyacak'
Ana muhalefet partisi CHP’nin yöneticileri seçim bildirgesinin açıklanmasının ardından aday gösterildikleri illere giderek çalışmaya başladı. Sahadaki izlenimlerini sorduğumuz CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Sahada Cumhurbaşkanlığı koltuğu görüyorum” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek değişime dönük büyük bir inanç gördüğünü söyledi. Erkek, “Referandumda evet demiş bir çok insan AK Parti’ye oy vermeyeceğini söylüyor” dedi.

CHP’de 24 Haziran seçimleri için 3 koldan çalışma yürütülüyor. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 25 günde yaptığı miting sayısı 50’yi buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da seçim bildirgesinin açıklanmasının ardından sahaya çıktı, her gün bir ilde çeşitli toplantılara ve etkinliklere katılmaya başladı. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da gelecek haftadan başlayarak diğer illerde üçüncü koldan çalışma yürütmeye başlayacak.

‘MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU GÖRDÜK ZATEN’

Seçim bölgesi Aydın’da çalışmalarını tamamlamak üzere olan Tezcan, “Seçim çalışmaları nasıl gidiyor? Sahada ne görüyorsunuz?” sorusuna “Sahada Cumhurbaşkanlığı koltuğunu görüyoruz” yanıtı verdi. “Meclis çoğunluğu görünmüyor mu” sorusuna Tezcan, “Onu gördük zaten. Millet İttifakı çoğunluğu elde edecek. Millet İttifakı Meclis’te 320 üzerinde milletvekili ile temsil edilecek görünüyor” dedi. İlk turda Cumhurbaşkanlığı seçimini CHP’nin adayı İnce’nin kazanacağına inandıklarını söyleyen Tezcan, seçimin ikinci tura kalması durumunda ise İnce’nin yüzde 52-55 ile Cumhurbaşkanlığını alacağını söyledi.

CHP’DEN TAŞINACAK SEÇMENE LOJİSTİK DESTEK

CHP’nin saha çalışmalarında üzerinde durduğu önemli konulardan biri de sandık güvenliği. Ülke genelinde sandık güvenliği ile ilgili çalışmalara taşıma kararı verilen sandıklarla ilgili de özel bir başlık eklendi. Tezcan, “Taşıma kararı verilen sandıklarda görevli sayısını 3 katına çıkaracağız. Ayrıca lojistik olarak taşıma yapacağız. Valiliğin taşıyıp taşımaması ayrı. Biz de gereken taşımayı yapacağız. Orada diğer siyasi partilerle temas edildi. Birlikte çalışma yürütülecek” dedi.

AYM KARARINA TEPKİ

CHP’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek seçim bölgesi Çanakkale’de çalışmalarını sürdürüyor. Erkek’e aralarında sandık taşımanın da olduğu Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun reddini sorduk. Erkek, “Bu aşamada yoruma bile gerek yok. Anayasa Mahkemesi zaten cesaretli bir karar veremez. Üzerinde ağır baskı var. Bunu biliyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar artık tamam” dedi.

“EVET” DİYENLER AK PARTİ’YE OY VERMEYECEK

Çanakkale’deki saha çalışmasında izlenimlerini sorduğumuz Erkek, çok büyük bir heyecan yaşandığını belirterek şunları söyledi:
“Gerçekten hiçbir dönemde olmadığı kadar insanlar değişime inanıyor. Artık bu Saray rejiminin iflas ettiğini yönetemediğini görüyorlar. Referandumda “evet” demiş birçok insan AK Parti’ye oy vermeyeceğini söylüyor. Cumhur İttifakı’nın temelinde pazarlığın olduğunu, Millet İttifakı’nın temelinde ilkeler olduğunu görüyorlar. Biz çünkü temsilde adalet için, çoğulculuk için bu ittifakı kurduk. Demokrasi ayıbı olan yüzde 10 barajını kaldırmak için bu ittifakı kurduk. İnsanlar bunları değerlendiriyor. Göreceksiniz, muhalefet 25 Haziran sabahı büyük bir çoğunlukla Meclis’e girmeye hak kazanacak ve “Güçlü Meclis’i” tekrar kuracak. Cumhurbaşkanı adayımız da ilk turda olmasa da 8 Temmuz’da bu seçimi kazanacak ve Türkiye rahat bir nefes alacak.”

Nergis DEMİRKAYA / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER