Şemdinli'de iki çobana şiddet

Şemdinli’de koyun otlatmaya çıktıkları arazide karşılaştıkları askerler tarafından kendilerine işkence edildiğini açıklayan Nasır Taş, yaşananları anlattı. Taş, oruçlu olduğunu söylemesine rağmen 2 saat süren darp sonucu bayıldıklarını söyledi.

Şemdinli'de iki çobana şiddet
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yufkalı (Nêrduşe) köyüne bağlı Binahare mezrasında yaşayan Nasır Taş ile Ramazan Aktaş, dün koyunlarını otlattıkları sırada operasyona çıkan askerler tarafından darp edildiklerini açıkladılar. Sabah erken saatlerde koyunlarını otlatırken, Durak (Durê) Karakolu’na bağlı bir grup asker tarafından önlerinin kesildiğini söyleyen çobanlar kendilerine silah dipçiği, tekme, tokat ve bastonla işkence edildiğini söyledi.


‘2 SAATTEN FAZLA DÖVDÜLER’

Saatler sonra yakınları tarafından bulunan çobanlar, kaldırıldıkları Şemdinli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Nasır Taş, koyun otlattıkları sırada 8 kişilik bir asker grubunun yanlarına geldiğini ve kendilerine “PKK’lılar nerede, onları gördünüz mü, kim onlara yardım ediyor?” gibi sorular sorduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz de yeni uyanıp hayvanlarımızı yola çıkarttığımızı söyledik ve haberimizin olmadığını belirtik. Biz bunu söyler söylemez askerler hemen işkenceye başladı. Elimdeki sopayı benden aldılar, onunla dövmeye başladılar. Sonra da silah dipçikleriyle, tekmelerle, tokatlarla uzun süre dövdüler. İşkenceden sonra beni dere kenarına götürüp, başımı suya soktular ve ‘Sen teröristsin seni öldüreceğiz’ deyip, 2 saatten fazla dövdüler” dedi.

‘ORUÇLUYUM DEDİM AMA…’

Oruçlu olduğunu söylemesine rağmen, işkence etmeyi sürdüren askerlere “Sizin Allah’ınız yok mu? Niye böyle yapıyorsunuz” diye tepki gösterdiğini söyleyen Taş, ancak şiddetin devam ettiğini anlattı. Taş, askerlerin başına doğru silahla 4 el ateş ettiklerini ve şans eseri hayatta kaldığını da söyledi.
Uygulanan şiddet nedeniyle bayıldıklarını bulduğunu belirten Taş, sonrasında yaşananları ise şu sözlerle anlattı: “Olay sabah 08.00’de yaşanırken bayılmamızın ardından kadınlar öğlene doğru koyunları sağmaya gelince bizi sürünün başında göremiyorlar. Bundan dolayı aramaya koyuluyorlar. Bir süre sonra o kuytu yerde baygın halde bulup, diğer köylülere haber veriyorlar. Daha sonra hastaneye getirilmişiz.”

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Tedavisi sonrası çobanlardan Ramazan Aktaş taburcu edilirken, müşahede altında tutulan Nasır Taş’ın tedavisine ise devam ediliyor. Yanak kemiğinde çatlak oluşan Taş’ın, yine omuz ve kollarının yanı sıra vücudunun birçok bölgesinde darp izleri mevcut. Darp raporu alan iki çoban sorumlular hakkında suç duyurusuna bulunacaklarını açıkladı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER