CHP'den ziyaret: Deniz Poyraz cinayetini aydınlatmak CHP'nin namus borcudur

Van CHP İl Başkanı Sıracettin Bedirhanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri HDP'ye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette CHP’li Şen “Cinayeti aydınlatmak CHP'nin ve halkın namus borcudur” dedi.

CHP'den ziyaret: Deniz Poyraz cinayetini aydınlatmak CHP'nin namus borcudur

Van'da CHP il yöneticilerinden oluşan bir heyet, HDP Van il binasına İzmir'de yaşanan ve Deniz Poyraz'ın öldürüldüğü saldırıyla ilgili taziye ziyaretinde bulundu.

‘DENİZ POYRAZ CİNAYETİ ORGANİZEDİR’

Ziyaret sırasında CHP Van İl Yöneticisi Cemal Şen, ülkede hukukun tamamen ayaklar altına alındığını ve yargının bağımlı hale getirildiğini söyledi. Türkiye'nin adeta çetevari bir anlayışla yönetildiğini kaydeden Şen, demokrasinin ortadan kaldırıldığı zor bir süreçten geçtiklerini ve bunun sonucunda Deniz Poyraz'ın katledildiğini belirtti. Şen ayrıca Deniz Poyraz cinayetinin organize olduğunu, bunu aydınlatmanın ve arkasındaki güçleri açığa çıkarmanın CHP'nin ve halkın namus borcu olduğunu da sözlerine ekledi.

POLİSTEN BARIŞ ANNELERİ'NİN ZİYARETİNE ENGELLEME

Şen'in ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı Fikret Doğan ise saldırının psikolojik ortamının aylardır hükümet tarafından hazırlandığını belirterek tüm Türkiye halklarına yönelik olduğunu kaydetti. Açıklamanın ardından Deniz Poyraz'ın fotoğraflarıyla taziye ziyaretinde bulunmak isteyen Barış Anneleri'ne polis izin vermeyince gerginlik yaşandı. Gerginlik HDP il yöneticilerinin araya girmesi ile son buldu. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER