CHP'li 17 vekilden açıklama: İstifa haberi itibar suikastı

CHP’li 17 milletvekili, Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçecekleri iddiasını ortak açıklamayla yalanladı ve bu haberleri, 'itibar suikastı' olarak nitelendirdi.

CHP'li 17 vekilden açıklama: İstifa haberi itibar suikastı

İktidara yakın bir gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan "Kılıçdaroğlu'nu istifa korkusu sardı" başlıklı haberde Muharrem İnce’nin partisine geçecekleri öne sürülen 17 CHP'li milletvekili ortak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bahse konu sözde gazetenin iftiralarla dolu mesnetsiz haberini kınıyor, tekzip ediyor, derhal öyle bir haberin aslının olmadığını yarınki sayısında açıklamasını bize oy veren milyonlarca seçmen adına talep ediyoruz” denildi.

Milletvekillerinin imzasıyla yapılan açıklamada, "CHP'nin ve Millet İttifakı’nın son dönemde aziz milletimiz nezdindeki güçlü karşılığını hazmedemeyenler partimize yönelik yoğun bir saldırıya başlamış, alçak bir itibar suikastına girişmişlerdir" ifadeleri kullanılarak şunlar kaydedildi:

"Bugün bir gazetede bizlerle ilgili yapılan mesnetsiz, uydurma haber de bunun bir parçasıdır. CHP’yi itibarsızlaştırma hevesinde olanların heveslerinin kursağında kalacağı açıktır. CHP’nin onurlu bir üyesi olarak görev almak, aziz milletimize bu yolla hizmet etmek bizim için her şeyden önce şereflerin en yücesidir. CHP’nin ve Millet ittifakının iktidarı için CHP’deki mücadelemizi her zamankinden daha çok azimle ve daha güçlü bir şekilde sürdürmekte kararlıyız. Bahse konu sözde gazetenin iftiralarla dolu mesnetsiz haberini kınıyor, tekzip ediyor, derhal öyle bir haberin aslının olmadığını yarınki sayısında açıklamasını bize oy veren milyonlarca seçmen adına talep ediyoruz. CHP ile milletimiz arasındaki her geçen gün büyüyerek daha da güçlenen gönül bağını ve güven ilişkisini bu tür haberlerle zedelemek mümkün olmayacaktır."

CHP'li milletvekillerinin isimleri ise şöyle:

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal
Antalya Milletvekili Aydın Özer
Antalya Milletvekili Rafet Zeybek
Aydın milletvekili Süleyman Bülbül
Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin
Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün
Burdur Milletvekili Mehmet Göker
Bursa Milletvekili Yüksel Özkan
Bursa Milletvekili Erkan Aydın
Çanakkale milletvekili Özgür Ceylan
Denizli Milletvekili Teoman Sancar
Giresun milletvekili Necati Tığlı
İstanbul Milletvekili Zeynel Emre
İzmir Milletvekili Mahir Polat
Kayseri Milletvekili Çetin Arık
Muğla Milletvekili Süleyman Girgin
Uşak Milletvekili Özkan Yalım 

DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER