CHP ve BDP'den Hakan Şükür'ün İstifasına İlk Yorum

CHP'li Muharrem İnce Şükür'ün istifasına, "Parti yerine TV yorumculuğundan istifa etsin" derken, BDP'li Hasip Kaplan, "Takdir hakkını kullanmış" dedi.

CHP ve BDP'den Hakan Şükür'ün İstifasına İlk Yorum
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür partisinden istifa etti. İstifa hakkında ilk yorum Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten gelirken muhalefetten ilk yorum Muharrem İnce ve Hasip Kaplan'dan geldi. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Hakan Şükür'ün partisinden istifası konusunda, "parti yerine televizyon yorumculuğundan istifa etse daha iyi ederdi" dedi.


"TV YORUMCULUĞUNDAN İSTİFA ETSE DAHA HAYIRLI"

İnce, Hürriyet'in sorusu üzerine, Şükür'ün TV'de ücret karşılığı yorumculuk yaptığını hatırlatarak, "ben daha önce Balgat'ta bir lisede fizik derslerine girmek içinTBMM'ye başvurdum. Ücret de talep etmeyeceğimi açıkladım. Ama bana milletvekili derse giremez diye izin vermediler. Hakan Şükür'ün ise televizyonlarda ücret karşılığı yorum yapmasına izin verdiler. Ben hayır işi yapacaktım, o kendine kazanıyor. Bence asıl önemli olan nokta bu. Partisinden istifa edeceğine, televizyon yorumculuğundan istifa etse daha hayırlı bir iş yapmış olurdu. Millete daha iyi hizmet ederdi."

"TAKDİR HAKKINI KULLANMIŞ"

BDP Şırnak Milletvekili Hasip KaplanHakan Şükür'ün takdir hakkını kullanarak istifa ettiğini belirterek, "Yorum yapamam. İstifa kişisel bir karardır. Uzun süredir yaşanan gerilimden rahatsız olmuş, istifa etmiş. Kendi kararıdır" demekle yetindi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER