CHP'de olağanüstü PM için imzalar genel merkeze verildi

CHP'de 12 PM üyesi, Maltepe ve Siverek adaylarının yeniden değerlendirilmesi için PM'nin olağanüstü toplantıya çağırılmasını istedi.

CHP'de olağanüstü PM için imzalar genel merkeze verildi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM’de aldığı yetki ile atadığı adaylara tepki üzerine olağanüstü toplantı çağrısı yapan üyeler gerekli 12 imzayı parti genel merkezine teslim etti.


CHP lideri Kılıçdaroğlu, bazı adayların belirlenmesi için ve belirlenen adaylarda “revizyon” yapmak için 14 ret oyuna karşılık 43 oyla PM’den yetki almıştı. Kılıçdaroğlu, aldığı yetki çerçevesinde Şanlıurfa’da Siverek Belediye Başkanlığına Mehmet Fatih Bucak’ı aday gösterdi. İstanbul Maltepe’de de mevcut başkan Ali Kılıç tekrar aday yapıldı.

Bu isimlerin adaylığına tepki gösteren bazı Parti Meclisi üyeleri imza topladı. Edinilen bilgiye göre Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Ali Şeker, İlhan Cihaner, Hakkı Süha Okay ve Gaye Usluer’ın de arasında bulunduğu 12 PM üyesinin olağanüstü toplantı talep eden imzaları CHP Genel Merkezine ulaştırıldı.

CHP Tüzüğüne göre PM üye tam sayısının beşte biri imza toplayarak Parti Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırabiliyor. Bu durumda imzaların verilmesinin ardından en geç bir hafta içinde Parti Meclisi’nin Genel Başkan tarafından olağanüstü toplantıya çağrılması gerekiyor.

Böke PM’yi olağanüstü toplantıya çağırmalarıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, “MYK’ya yetki devri sonrası yaşananlar, başta Maltepe ve Siverek olmak üzere bazı adaylıklar örgütümüzde ve parti kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır. Bu tartışmalara son vermenin yolu PM’nin toplanmasıdır. PM’nin toplanması dilekçemizi 12 imza ile genel merkezimize vereceğiz” demişti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER