CHP'li Kaya'dan 'silahları bırakın' çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajında üç büyükşehir belediyesine atanan kayyımları eleştirdi. Açıklamasında “Bugün, Diyarbakır halkının, Mardin halkının, Van halkının iradesine sahip çıkabiliyorsak barışı savunuyoruz” ifadelerine yer veren Kaya, “Barış sevdalılarına, özgürlük sevdalılarına sesleniyorum. Silahın gölgesinde demokrasi olmaz” dedi.

CHP'li Kaya'dan 'silahları bırakın' çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin yazılı açıklamasında silahları bırakma çağrısı yaptı. Kaya, “Silahlı mücadele yürütenlere, silahların çözüm getireceğine inananlara çağrımdır. Silahların gölgesinde barış olmaz. Silahları bırakın. Silahları toprağa gömüp, kitapları raflara dizelin. Gelin hep birlikte, eşit koşullarda bir arada yaşamak için demokrasi mücadelesi verelim” dedi.

‘GÖREVİMİZ BARIŞ POLİTİKALARINI HAYATA GEÇİRMEK’

Tüm barış sevdalarının 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayan Kaya, 1 Eylül’ün İkinci Dünya Savaşı’nın başlama tarihi olduğunu hatırlatarak, “Dünyanın en büyük emperyalist paylaşım savaşında 65 milyon insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan sakat kaldı. Kendi kendini yok eden insanlık, bir daha bu acıları yaşamamak için 1 Eylül tarihini ‘Dünya Barış Günü’ ilan etti” dedi.

Açıklamasında üç büyükşehir belediye başkanının yerine kayyım atanmasına da değinen ve “Bugün, Diyarbakır halkının, Mardin halkının, Van halkının iradesine sahip çıkabiliyorsak barışı savunuyoruz demektir. Eğer halkın iradesine sahip çıkamıyorsak demokrasiden, cumhuriyetten, barıştan, özgürlükten söz etmemiz mümkün değildir” diyen Kaya’nın açıklamasının satır başları şu şekilde oldu:

DEMOKRASİNİN SON KIRINTILARI DA YOK EDİLİYOR: Bizim görevimiz savaş naraları atanlara karşı, barış politikalarını hayata geçirmektir. Savaş insanlığın en büyük düşmanıdır. İnsana, hayvana, doğaya yaşam hakkı tanımaz; yakar, yıkar, yok eder! Kan ve gözyaşından başka bir şey getirmez. Tam bağımsız Türkiye sevdalıları şunu bilmelidir ki; ekonomik özgürlüğü olmayan bir ülke tam bağımsız olamaz, barış olmayan bir ülkede demokrasi yeşeremez. Türkiye son bir yılda tek adam diktatörlüğünce yönetiliyor. Sancılı olan demokrasinin son kırıntıları da yok ediliyor.

TÜRKİYE HALKININ İRADESİNİ YOK SAYDILAR: Demokrasi yoksa halkın özgür iradesi de yoktur! Bunun örneğini, 19 Ağustos 2019’da Diyarbakır’da Mardin’de, Van’da halkın iradesine darbe yaptıklarında gördük. 19 Ağustos’ta Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alıp yerine kayyım atayanlar, sadece bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın iradesini yok saymadılar. Onlar, Türkiye halkının iradesini yok saydılar, demokrasiye kayyum atadılar. Tek adamın “kayyım darbesi” Türkiye’de demokrasiyi yok etme hamlelerinden biridir. Halkın iradesini yok sayanlar, bir sivil darbe gerçekleştirmiştir. Demokrasiye darbe yapanlara karşı, tüm demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmesi gerek. Bizim güçlerimizi bölme lüksümüz yok! Bugün, Diyarbakır halkının, Mardin halkının, Van halkının iradesine sahip çıkabiliyorsak barışı savunuyoruz demektir. Eğer halkın iradesine sahip çıkamıyorsak demokrasiden, cumhuriyetten, barıştan, özgürlükten söz etmemiz mümkün değildir.

SİLAHLARI TOPRAĞA GÖMÜP KİTAPLARI RAFLARA DİZELİM: Demokrasi sevdalılarına, cumhuriyet sevdalılarına, barış sevdalılarına, özgürlük sevdalılarına sesleniyorum. Silahın gölgesinde demokrasi olmaz! Silahın gölgesinde özgürlük olmaz! Silahın gölgesinde barış olmaz! Çünkü silahın gölgesinde Cumhuriyetimiz yaşayamaz! Silahlı mücadele yürütenlere, silahların çözüm getireceğine inananlara çağrımdır…Silahların gölgesinde barış olmaz! Silahları bırakın! Silahları toprağa gömüp, kitapları raflara dizelim…Gelin hep birlikte, eşit koşullarda bir arada yaşamak için demokrasi mücadelesi verelim. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER