Erdoğan: Gündemimizde Fırat'ın doğusu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor? Terör örgütüne tavır koyamayanlardan belediye başkanı olmaz" sözleriyle hedef aldı. Erdoğan, Suriye'nin kuzeyiyle ilgili de "Gündemimizde Fırat'ın doğusu var. Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlikte kararlıyız" dedi.

Erdoğan: Gündemimizde Fırat'ın doğusu var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’a giderek yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’le görüşmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Suriye’nin kuzeyiyle ilgili “Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlikte kararlıyız” diye konuştu.

Konya’da ‘toplu açılış’ töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Belediye Başkanı Diyarbakır’da kimlerle neyi konuşuyor? Teröre bulaşmış olanlarla bir arada. Her fırsatta bir araya geliyorlar. Bununla da kalmayıp bölücü terör örgütüyle ilişkileri yüzünden görevden alınanların yanına koşup onlara destek veriyorlar. Terör örgütüne tavır koyamayanlarla, darbe girişiminin faillerini lanetleyemenden belediye başkanı olmaz. İnşallah en kısa sürede gerçek yüzleri ortaya çıktığında milletten gereken cevabı alacaklar.”

‘SEÇİM DÖNEMİNDE TİYATRO OYNAMIŞLAR’

CHP’li belediyelerdeki işçi çıkarılmalar için de Erdoğan şunları söyledi: “Biliyorsunuz son seçim kampanyası dönemi boyunca CHP’li belediye başkan adayları ve başlarındaki genel başkanları her konuda attılar tuttular. Her şeyi bedava yapmaktan, belediyelerinden ve iştiraklerinden hiçbir işçi çıkartmayacağına kadar vermedik söz bırakmadılar. Ne oldu? Şu anda çıkarıyorlar. Tabii ki bütün bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var. Üstelik ne diyordu Bay Kemal, ‘namus sözü ‘diyordu. Bir de bunu katmerlediler. Bu adaylardan bazıları seçimi kazandığında da ahali bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. CHP’liler önce böyle bir sözümüz yok diyerek inkar yoluna gittiler. Bunları CHP kampanyası yapan ajansa sorun dediler. İşleri güçleri yalan. İstanbul’u sel götürüyor başkan ortada yok. Adana’da Mersin’de İzmir’de Aydın’da Muğla’da pek çok yerde olup bitenleri anlatmıyorum. Karşımızda hiçbir sözün ardında duramayan bir parti ve ekibi duruyor. Kardeşlerim, böyle ne sözü ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde bir hükmü olmadığını da görmüş olduk. Demek ki seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar.

DAVUTOĞLU’NA: YERİ SANDIĞIN EN DİBİ

Erdoğan’ın Konya’da hedef aldığı isimlerden biri de, AK Parti’den ayrılan ve yeni parti kurma hazırlığını sürdüren Konyalı Ahmet Davutoğlu oldu: “AK Parti’den ne kopartırsak anlayışıyla birileri sürekli şişiriliyor. Millete söyleyecek sözü olmayanların gidebilecekleri tek yer bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır. Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş değildir. Siyaset ithamlarla, tehditlerle yapılacak bir iş de değildir.”

‘BAHÇELİ İLE AYNEN DEVAM’ MESAJI

“Kısa bir süre içinde bir yıllık yönetim sisteminde neler yaptığımızı milletimizle paylaşacağız. Partimizin olağan kongre takvimini paylaşarak orada da değişim sürecinin önünü açtık. AK Parti millete rağmen siyaset yapması, kadro kurması düşünülemez. İnşallah önümüzdeki dönem her şeyin yerli yerine oturduğu, her işin tıkır tıkır yürüdüğü bir dönem olacaktır. Bunun için sizlerin sadece desteğine değil aynı zamanda tespitlerine de ihtiyacımız var. Konya’nın her konuda olduğu gibi bu hususta da en önlerde yer alacağına inanıyorum. Büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edecek 2053 ve 2071 vizyonlarını birlikte miras bırakacağız. Cumhur İttifakı’nı asla ihmal etmeyeceğiz. Sayın Bahçeli ile attığımız kararlı adımları aynen devam ettireceğiz.”

‘GÜNDEMİMİZDE FIRAT’IN DOĞUSU VAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninden sonra AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın toplantısına da katıldı. Erdoğan,  ABD ile ‘güvenli bölge’ çalışmaları yürütülen Suriye’nin kuzeyindeki bölgeyle ilgili konuşurken, “Gündemimizde Fırat’ın doğusu var. Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da temizlikte kararlıyız” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ CHP’NİN TUTARSIZLIĞINI NOT EDİYOR’

CHP’nin, üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili tepkisi ve HDP’yle olan temaslarına tepkisini sürdüren Erdoğan, “Hem demokrasi diyeceksiniz hem demokrasiye suikast düzenleyenlere destek çıkacaksınız. Hiçbir devlet belediye kadrolarının militanlarla doldurulmasına sessiz kalmaz. Vatandaşlarımız CHP’nin tutarsızlığını not ediyor. Hiç kimse sandıktan çıkan iradeyi terör baronlarına peşkeş çekemez” diye konuştu.

PARTİDEN İHRAÇ SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’den ayrılarak parti kurmaya hazırlananlarla ilgili de, “Bu yolculukta böbürlenenler, başarıyı kendinden menkul görenler oldu. Sahada çalışmak varken fildişi kulelerinde ahkam kesenler oldu. Bu yolculukta makamlarını kaydedince nefislerine yenik düşenler oldu. Kağıt üzerinde üyemiz olup gönlünü bizden ayıran varsa onları ayıklamaktan çekinmeyiz” diye konuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER