Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgesinde: İdam tartışılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris Değirmenyanı Mevkii’ndeki yangın koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Havadan ve karadan söndürme, soğutma çalışmaları sürüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgesinde: İdam tartışılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'teki yangın bölgesinden son durumla ilgili açıklamalar yaptı. Yangının büyük ölçüde kontrol alındığını belirten Erdoğan, yangın çıkaranlara verilen cezalar ile ilgili "Ucu idama mı dayanıyor? Olmalı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

21 Haziran 2022 tarihinde Marmaris'te orman yangını çıkmıştır. Müdahale ile yangının daha da büyümesi engellendi. 15 uçak, 46 helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı. 

AFAD'ın koordinesiyle başka illerden 271 araç görevlendirmesi yapıldı. Avrupa Sivil Koruma Mekanizması ile Romanya ve İsrail'den hava aracı desteği talebinde bulunuldu ancak ihtiyacımızın olmaması nedeniyle kabul edilmedi. Azerbaycan'dan bir uçak ve Katar'dan 3 helikopter iştirak etti. Orman Genel Müdürlüğü 14 uçak, 25 helikopter ile çalışmalarını sürdürdü. 

Sağlık ekiplerimiz tarafından 47 kişiye müdahale edilmiş, hastanelerden taburcu edilmiştir. Sağlık Bakanlığı, 35 araç ve 135 personel ile müdahalede bulunmaktadır. 

Yangının daha da büyümesini engelledik. 15 uçak, 46 helikopter söndürme çalışmasında görev aldı. İlk andan itibaren yapılması gerekenler yapıldı. Can kaybı yok, 47 yaralı tedavi altına alınmıştır. Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Seydikemer'de çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında can kaynımız yok.

'UCU NEREYE DAYANIYOR, İDAMA MI, İDAM'

Yangına sebep olan kişi tutuklandı. Sadece ormanlar değil hayvanlar da bu yangından zarar görüyor. Caydırıcı bir ceza, ben de diyorum ki, ucu nereye dayanıyor, idama mı, idam. Olmalı... Sultan Fatih ne diyor, 'Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynun vururum. ' Bu iş o kadar önemli. Ormanları yakıyor, ormanlarla beraber hayvanlar da yanıyor. Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde etraflıca durmalıyız. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER