Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Erdoğan, "Duruşumuzdan asla taviz vermeyecek, hiçbir engelin, sabotajın, oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için mesaj yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularını saygıyla andığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum. Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alınteri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.


‘YENİ HAVALİMANI GELECEĞİMİZ İÇİN YAKILAN BİR IŞIK’

İstanbul’da, 29 Ekim’de açılışı yapılacak havalimanına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ülkemizi ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelemizde ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettiğimiz her mesafeyi, şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışık olarak görüyorum. İstanbul’daki yeni havalimanımız da, işte bu ışıklardan biridir.”

‘İNSANİ YARDIMLARDA İLK SIRADAYIZ’

Türkiye’nin dünyanın 17’nci ekonomisi olduğunu belirten Erdoğan, mesajında “Ülkemiz, insani yardımlar konusunda milli gelire göre ilk sırada bulunuyor. Tarihe, mazlumlara sırtını dönen değil evini ve ekmeğini bölüşen, her konuda tercihini haktan ve adaletten yana kullanan bir ülke olarak geçmenin şerefi bize yeter” ifadelerine yer verdi.

Duruşlarından taviz vermeyeceklerini kaydeden Erdoğan, mesajını şu şekilde sonlandırdı:

“Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyecek, hiçbir engelin, hiçbir sabotajın, hiçbir oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz. Bizler, 95. yıldönümüne vasıl olduğumuz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER