Demirtaş: 30 Mart'ta Bitlis'te Başbakan'ı çıldırtacağız!

Bitlis BDP seçim bürosu açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin islamiyet adı altında "hırsızlık" yaptığını belirterek, “Allah’tan korkuları olsaydı hırsızlık yapmazlardı”dedi.

Demirtaş: 30 Mart'ta Bitlis'te Başbakan'ı çıldırtacağız!
Bitlis BDP seçim bürosu açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin islamiyet adı altında "hırsızlık" yaptığını belirterek, “Allah’tan korkuları olsaydı hırsızlık yapmazlardı”dedi. Yerel seçimlerde Bitlis'te başarı elde edeceklerinden şüphe duymadıklarını belirten Demirtaş, "30 Mart'ta inşallah Başbakan'ı çıldırtacağız" dedi.


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Bitlis'te BDP seçim bürosu açılışı yapıldı. Sabah saatlerinde yüzlerce araçlık konvoyla Buzlupınar Dinlenme Tesislerinde Demirtaş'ı karşılayan ve aralarında BDP il ve ilçe başkanlarında bulunduğu yüzlerce partili daha sonra konvoy halinde Bitlis merkeze geçti. Demirtaş ve beraberindekiler, Bitlis'te "Kürdistan seninle gurur duyuyor" sloganıyla karşılandı.

Bitlis Ulu Cami Meydanı'nda binlerce kişiye hitaben konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP hükümetinin hırsızlıklarını örtmek için artık İslamiyet ve İslami değerleri kullanamaz duruma geldiğini söyledi. AKP Hükümeti ve yerel temsilcilerinin İslamiyet dahil olmak üzere hayatın her alanına hırsızlık soktuğunu belirten BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Hükümet  17 Aralık operasyonu sonucunda ortaya çıkan yolsuzluklarını artık inşallahla maşallahla gözardı edemez. Bedüazzam'ın ayakkabı kutuları, çelik kasaları yoktu. Sadece bir hırkası vardı. Şimdi Bedüazzam'ın yolunda ilerlediklerini söyleyenler, siz 4x4  lüks jiplerinizle cuma namazına gidiyorsunuzdur diye müslüman olamazsınız. Bu kadar yoksul varken, halk açlıktan, işsizlikten inim inim inlerken sizler lüks havuzla villarda zevk-u safa yaparken, Bedüazzamı' temsil ettiğinizi söylemezsiniz. Bedüazzam'ı temsil etmekte, müslüman olmakta kolay bir şey değildir. Her şeyden önce samimiyet ister. Her şeyden önce iman ister. Gerçekten bunlar Allah'tan korksalar, bunlar hırsızlık yapar mı. Bunların Allah'tan korkusu yok" diye konuştu.

Cumhuriyet döneminden bu yana iktidarların Bitlis’i zenginleştirmek yerine Bitlis’te kendi zenginlerini yarattığını söyleyen BDP Eş Genel Başkanı Demrtaş, 2013 yılında Bitlis’in ödediği 160 Milyon liralık verigye karşın sadece 73 Milyon liralık hizmet almasını iddiasına temel dayanak olarak gösterdi. “Sizin ödediğiniz vergilerin yarısı bile Bitlis'e geri dönmemiş" diyen Demirtaş,” Peki ne oldu bu vergiler, ayakkabı kutularında ve çelik kasalarında çıktı değil mi? İşte siz bu kahvaltılarda oturup, bu zenginliğin içinde bu yoksulluğu yaşarken birileri zevk u sefa sürüyorlar. Mikrofonları ellerine alarak, inşallahlar ve maşallahlarla, Allah'ı ve peygamberi kendi kirli işlerine alet etmeye çalışarak oy toplama gayreti içerisine giriyorlar” ifadesini kullandı.

30 Mart seçimlerinde Bitlis’te büyük başarı elde edeceklerinden şüpheleri olmadığını da belirten Demirtaş, kentin ayrım yapılmadan tamamıyla kucaklanacağını ve yapılacak her bir hizmetin kentin tamamının faydalanması için yapılacağını söyledi. Başbakan’ın Bitlis halkının kendisine boyun eğmemesi nedeniyle Bitlis’ten heyecan duymadığını da belirten Demirtaş, “Bitlis'te iktidar partisi belediye olmasına rağmen Bitlis'i soyup soğana çevirmişler. Bitlislinin suçu günahı nedir. Suçunuz günahınız nedir biliyor musunuz? Boyun eğmediniz ve diz çökmediniz. Bu nedenle Başbakan buraya öfke duyuyor. Bu nedenle Başbakan oradan buraya baktığında heyecan duymuyor, öfke duyuyor. 30 Mart'ta inşallah Başbakan'ı çıldırtacağız" dedi.

AKP döneminde yaratılan zenginlere dikkat çeken Demirtaş, bir gecede milyon dolarlar kazanan Bitlisli birkaç zenginin zenginliklerini ne yoldan kazandıklarını anlatmak yerine İslami değerleri kullanarak hırsızlıklarını saklama peşinde olduklarını belirterek, "O kadar büyük servetler kazandılar. Siz de çalışıyorsunuz. Gece-gündüz onlardan daha fazla çalışıyorsunuz. Burdaki esnaf kardeşim, sabah namazında dükkanını açıyor akşama kadar çalışıyor. Bu parayla ancak karnını doyuruyor. Demek ki alınteriyle, emekle servet kazanılmıyor. Demek ki, bir yerlerden çalmadan çırpmadan böyle milyon dolarlar götürülemiyor. Alınteri ve emekle bir yere kadar para kazanılıyor. İşte, para için kendinizi ne hale getirdiniz. Kendinizi rezil ve rüsva ettiniz. Bunu da islamiyet adına yaptınız. İslamiyet adına hırsızlık yapılır mı? Kim kirlendi. Onlar mı kirlendi islamiyet mi kirlendi?" diye sordu.

Bitlis Ulu Cami önünde yapılan konuşmanın ardından BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki BDP’li heyet önce Bitlis seçim bürosunun açılışına, sonrasında ise Bitlis Tivaret ve Sanayi Odası tarafından verilen yemeğe katılmak üzere alandan ayrıldı. Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ile çoğunluğu Mutki aşiretleri kökeninden gelen yüzlerce aile büyüğünün hazır bulunduğu toplantıda BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a mevcut belediye ve yönetimden şikayetler aktarıldı. Bitlis’teki yönetim tarzının kendilerini memnun etmediğini, Bitlis’in hak etmediği bir noktada olduğunu belirten Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ile görüşen Demirtaş, yüzlerce konvoyluk araçla Tatvan'a geçti. Demirtaş ve partilileri, Tatvan ilçe merkezinde bulunan BDP seçim bürosunun önünde de binlerce kişi karşıladı. Demirtaş ve BDP'liler daha sonra Van'a geçti. / anf

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER