Van'da 30 Mart provası

Van'da konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da BDP'nin 5 yıldır tüm zorluklara, depremlere, siyasi operasyonlara rağmen halktan büyük destek gördüğüne ve alnının akıyla halkın karşısında olduklarını belirterek,

Van'da BDP seçim bürosu BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onbinlerce kişinin katılımıyla açıldı. Mitingte konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da BDP'nin 5 yıldır tüm zorluklara, depremlere, siyasi operasyonlara rağmen halktan büyük destek gördüğüne ve alnının akıyla halkın karşısında olduklarını belirterek, "ne yaparsanız yapın 30 Mart'ta yenileceksiniz, seçim günü mutlaka yanınızda oy pusulası ve metre bulundurun çünkü bunların boylarının ölçüsünü alacağız" diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Gevaş'ta yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılandı.

Önce Çiçekli Beldesine geçen Demirtaş, daha önce AKP'de yöneticilik yapan üç kişinin BDP'ye katılması üzerine parti rozetlerini taktı. Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra yüzlerce araçlık konvoy ile birlikte Van'a geldi. Demirtaş'ı Gevaş'ta BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediye Eş başkan Adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban ile ilçe eş başkan adayları karşıladı. Yaşanan izdiham nedeniyle konvoy kentte güçlükle ilerledi. Demirtaş daha sonra Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı’nda bekleyen onbinlerce kişinin katıldığı seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılış alanına gelen onbinler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini ve PKK bayrakları taşıdı. Alanda bulunan yüksek binalara Öcalan'ın büyük boy posterleri asıldı.

'BEKİR KAYA ŞEREFİYLE YATTI, ONURUYLA ÇIKTI'

Daha sonra halka hitap eden Demirtaş, Bekir Kaya ve arkadaşlarının 5 yıl boyunca tüm zorluklara, depremlere ve cezaevine girmelerine rağmen alnının akıyla halkın karşısına çıktığını belirtti.  Tüm kurumlarının ve partilerinin halkın desteğiyle Van'da alnı açık dolaştığını belirten Demirtaş, “Evlerinde yapılan onca aramalara, tüm baskılara rağmen en ufak bir şaibeleri yoktur. Bundan sonrada yine aynı şekilde Van'da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bakın Van depremden sonra siyasi depremler de yaşadı. Bundan sonra AKP dedi ki 'Van bizim için artık bir laboratuardır.' Yani şunu ölçmek istediler. Bir halka hizmet etmeden de oy alınabilir mi? Depremden sonra oy alabilir miyiz şeklinde bir hesabın içine girdi. Daha öncede boylarının ölçüsünü almışlardı, inşallah 30 Mart’ta yine boylarının ölçüsünü alacaklar. Sizden ricam seçim günü yanınızda bir oy pusulası ve bir metre olsun. 30 Mart akşamı onların boylarını ölçeceğiz. Bu halk kendi emeğiyle, dişiyle, tırnağıyla mücadele ederek buralara geldi. Van'ın Valisi Bekir Kaya içerideyken kendine villa yapıp orada oturuyordu. Bekir Kaya ve arkadaşlarını cezaevine, Van halkını ise çadırlara koyup kendilerine trilyonlarca para harcayıp villalar yaptılar. Ancak bu meselenin Validen ibaret olmadığını o günlerde söylemiştim. Bunların alayı böyle demiştim. Bakın şimdi yaptıkları tüm hırsızlıklar ortaya çıktı. Bunların tüm derdi paradır. Bakın Bekir Kaya'nın evini de aradılar. Onların evinde ayakkabı kutularında trilyonlar çıkmadı. Bekir Kaya şerefiyle yattı, onuruyla çıktı. İşte bizim farkımız budur” diye konuştu.

‘KÜRT HALKI PARAYA, PULA, MAKARNAYA, KÖMÜRE TENEZÜL ETMEZ’

Demirtaş konuşmasında, "Buradan AKP'ye sesleniyorum. Siz buraya avuç avuç para akıtsanız, bu kalabalığı toplayamazsınız. Çünkü bu meydandaki insanlar özgürlüğe sevdalı insanlardır. Öyle paraya, pula, makarnaya, kömüre tenezzül edecek bir halk değil. Bu halk Özgürlüğe doğru yürüyor ve özgür olacak. Bu halk direnerek bu noktaya geldi. Devletin tekçi zihniyetini dayatarak AKP'nin tekçi ampulü burada yansın diye çok uğraştılar. Bakın bir halk karar vermişse o halk özgür yaşayacak. Bunun önüne geçemezsiniz. Saygıdeğer Van halkı bu kentte hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin ayrım gözetmeden hizmet etmeye çalıştık. Hiçbir insanı diğerinden ayırmadık. Ancak  'Burada BDP'lilere yer yok, buradan BDP'yi sileceğiz' diyen anlayışla 30 Mart akşamı bu halk hesaplaşacaktır. BDP'yi Kürt halkının sırtında kambur olarak görenler kusura bakmayın sizin ağa babalarınız, paşa babalarınız tankıyla topuyla geldi ama başaramadı ve sizler de başaramayacaksınız. Sizler BDP'ye rakip olamazsınız. Alayınız 30 Martta o sandıklara gömüleceksiniz. Ama şimdi BDP bizi engelliyor demeye başladılar. Ama ne yaparsanız yapın 30 Mart sabahı yenileceksiniz. Ant içtik, söz verdik” diye konuştu.

‘DEMOKRATİK ÖZERKLİKTE TALAN, SOYGUN OLMAYACAĞI İÇİN KORKUYORLAR’

Demirtaş daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi gece gündüz çalışmanın zamanıdır. Öyle olacak ki artık halkın içine çıkacak yüzleri kalmasın. Size gelecekler. Kendi yalanlarını sınayacaklar. Onlara çaldıkları paraları, yolsuzlukları sorun. Tam 10 yıldır ortak iş yapıyorsunuz. Her işi beraber yaptınız. Paralel yapısı, MHP'si hepiniz birlikteydiniz. Şimdi Demokratik Özerkliği inşa edeceğimizi belirtiyoruz. Bundan ötürü partimize saldırmaya başladılar. Demokratik Özerklikte hırsızlık olmayacak, talan olmayacak, ayakkabı kutularında paralar olmayacak demektir. Demokratik Özerklikte bakan çocukları para çalamayacak. İşte bu yüzden korkuyorlar. Oysa demokratik özerklik halkın kendini yönetmesidir. Demokratik özerklikten şerefsizler, namussuzlar, hırsızlar, alçaklar korksun. Bu coşkuyu 30 Mart'a kadar sürdüreceksiniz.30 Mart'tan sonra bu ülkede düzen değişecek. Tayyip Erdoğan şürekâsı, saz ve davul arkadaşları da 30 Mart'ta sandığa gömülecek. Burada yukarıda asılı fotoğraftan bize bakan Sayın Öcalan'ı artık aramızda görmek istiyoruz." / anf

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER