Demirtaş 'Aday değilim' dedi, Bilgen'in adı geçmeye başladı

Selahattin Demirtaş'ın HDP Eş Genel Başkanlığı için aday olmayacağını açıklamasının sonrasında HDP kulislerinde Ayhan Bilgen'in adı geçiyor.

Demirtaş 'Aday değilim' dedi, Bilgen'in adı geçmeye başladı
HDP kulislerinde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aday olmama kararını; "Kendi durumunun belirsiz olması” ve “2019 seçimleri ya da olası bir erken seçimde partinin daha hazırlıklı olması" gerekçeleriyle aldığı ifade ediliyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Demirtaş’ın aday olmama iradesinin parti içinde kabul edilmesi durumunda ise HDP Eş Genel Başkanlığı için öne çıkan isimlerin başında HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen geliyor. Bilgen, özellikle 4 Kasım’da pek çok milletvekilinin tutuklanmasının ardından partinin kamuoyunda görünür yüzü olarak görev yapmış, ancak kendisi de bir süre sonra tutuklanmıştı. Bilgen, tahliye olmasının ardından tekrar parti sözcülüğü görevine gelmişti. HDP içinde, Demirtaş’ın aday olmayacağını bir mektupla kamuoyuna açıklaması üzüntü ve saygıyla karşılanırken aynı zamanda bunun bir “irade beyanı” olduğu değerlendirmesi de yapılıyor. HDP’nin 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek 3. olağan kongresi öncesi toplantılarında Demirtaş’ın aday olmama iradesinin tartışılacağı ve son kararın HDP’nin yetkili kurulları tarafından verileceği ifade ediliyor. HDP’nin milletvekillerinin katılımıyla yapılan ve bugün başlayarak yarın da devam edecek olan toplantının yanı sıra partinin yetkili kurulları da toplantılar gerçekleştirecek. Söz konusu toplantılarda yeni döneme ilişkin nasıl bir politika izleneceği, nasıl bir söylem kurulacağı konularının yanı sıra aday olmama iradesine karşın yola Demirtaş’la mı, yoksa başka bir isimle mi devam edileceği gibi sorular ele alınacak. HDP’nin ocak ayı boyunca Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştireceği 15 farklı konferansta parti tabanının bu konudaki görüşleri ele alınacak
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER