Demirtaş: Erdoğan'ı kandırmaya devam ediyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, OHAL’de kamudaki tasfiyeleri gündeme getirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kandırmaya devam ediyorlar” dedi.

Demirtaş: Erdoğan'ı kandırmaya devam ediyorlar

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz ve Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’in de aralarında olduğu heyet, darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama ve işten atmalara ilişkin bilgi verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, görüşmede şunları belirtti:

“Bir darbe tehdidinden ülkenin kurtulmuş olması ne kadar sevindirici ise darbe girişimi sonrası yaşanan hukuksuzluklar da bir o kadar can sıkıcı ve üzücüdür.

“Şuna inanmak istiyorum; birileri halen Sayın Cumhurbaşkanı veya Başbakan’ı aldatmaya, kandırmaya devam ediyor. Çünkü bir darbe belasından kurtulmuş ülkenin yönetiminin yapacağı akıllıca işler değil bu işler.

“Bütün toplumu adeta darbe gerçekleşmişçesine karşısına almak, darbeye bulaşmamız toplumun muhalif kesimlerini hatta muhalif olmayan AKP’ye yakın kesimlerini bile tasfiye edecek bir operasyon sürecini yürütmek akıllıca bir iş değil.

“Görünen o ki birileri halen Cumhurbaşkanını kandırmaya devam ediyor. Biz kendilerini bir muhalefet partisi olarak uyarıyoruz; bu yol iyi bir yol değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “at izi it izine karıştı” açıklaması

“Darbecilerin ekmeğine yağ sürecek şekilde bir öfkeye yaratmaya devam ederlerse, darbeyi gerçekleştirmek isteyenler zaten amacına ulaşmış olacaktır. Biz meselenin çok vahim olduğunu belirtmek istiyoruz.

“Darbeyi yapmak isteyenler 15 Temmuz akşamı başaramadıklarını başka yol ve yöntem sürdürüyorlar, sürdürmek istiyorlar. Mevzu sadece şu partiye, bu ideolojiye yakın olanı tasfiyesinin çok ötesine geçmiş durumda.

Binalı Yıldırım’ın “Diyarbakır’da 14 bin öğretmen açığa alınacak” sözleri

“Bunun ölçüsü hukuk ve adalettir. Hukuk ve adaletin askıya alındığı bir ortamda bu tür işleri yapmamalarını kendilerine tasfiye ediyoruz.

“Yapılması gereken Meclis’te ortak bir komisyon kurulması. Bütün partilerin bu komisyon içerisinde yer alması ve devlet nasıl yeniden şeffaf ve demokratik bir yapıya döndürülebilir. Bunu hep birlikte yapmamızda fayda vardır.

“Darbecilerin ekmeğine yağ sürecek işler yapıyorlar”

“Bu yapılan hukuksuzluklar büyük bir öfke ve mağdur kitlesi yaratıyor. Bu öfkeyi başka şekilde yönlendirmek isteyenler çıkacaktır. Bu çok tehlikeli bir durumdur.

“Cumhurbaşkanı bunu bilmelidir; bütün bu yapılananlar kendisine mal edilerek yapılıyor. Darbe gerçekleşseydi kendisi nasıl bir sonuç ile karşılaşacak ise birileri tam da bunu yapmak istiyor. Bu biz değiliz ama birileri görünen o ki tam da darbecilerin ekmeğine yağ sürecek işler yapıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER