Demirtaş: 'Uzayda Su Bulundu, Kars'ta Su Akmıyor'

BDP’nin Serhat’taki seçim mitingleri devam ediyor. Kars’ta düzenlenen mitinge katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlerin sadece belediye seçimleri olmadığını söyledi.

Demirtaş: 'Uzayda Su Bulundu, Kars'ta Su Akmıyor'
BDP’nin Serhat’taki seçim mitingleri devam ediyor. Kars’ta düzenlenen mitinge katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlerin sadece belediye seçimleri olmadığını söyledi. Ankara’daki tekçi anlayışa karşı yerel halk iktidarını kurma ve kalıcı barışı gerçekleştirmenin bir seçimi olacağını belirtti.


BDP’nin Sehhat Bölgesi’ndeki seçim mitingleri devam ediyor. Dün Kars’ın Kağızman ve Digor ilçelerinde halkı selamlayan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bugün Kars’ta düzenlenen mitinge katıldı.

BDP’liler Kars’a 20 kilometre kala, yüzlerce araçlık konvoy ile karşılandı. Konvoy halinde şehir merkezini gezen BDP’liler halkı selamladı. Ardından da mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geçildi.

"Kürdistan'ın doğuşuna hoş geldiniz" yazılı dövizler açan kitle, "Bijî Serok Apo", "Selam selam İmralı'ya bin selam", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı.

Sarı, kırmızı, yeşil renkli dev bayrak açan gençler miting alanını dolaşırken, miting alanına, "Özgür kadınla demokratik ulusa pankartı" asıldı. Miting Kars Belediye Eşbaşkan adayları Yusuf Yıldırım ve Güldane Kılıç, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un halkı selamlamasının ardından BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş söz aldı.

Coşkuyla karşılanan Demirtaş, "Bugün Kars'ta hepimizde ayrı bir heyecan ve mutluluk var. Buradaki halk kendi iktidarını kurmaya karar verdi. Buradaki fotoğraf bunun ispatıdır. Sizlerle onur duyuyoruz" diye konuştu.

AKP'li Kars Belediyesi'ni eleştiren Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Diyor ya, 'BDP'nin belediye aldığı yerlerde çöpten geçilmiyor' İnsan yalancı olur da biraz inandırmak için ufak ufak atar. Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum, gel beraber Kars'ın herhangi bir sokağını gezelim. Eğer paçalarını katlamadan Kars'ın sokaklarında dolaşabilirsen, ben sana teşekkür ederim, çamura batarsan Diyarbakır'dan çekici isteyip seni çıkaracağız. Kağızman'dan Digor'dan yardım isteyeceğiz, seni kurtaracağız. Çünkü bizim belediyelerimiz ne çamur belediyesi ne de zübük belediyesidir, gerçek bir halk belediyesidir. Adam başı devlet sizden bir milyar kar etmiş Kars'ta. Bunlar iktidar anlayışlarını ticaret üzerine kurmuşlar, onunda ahlaklısını değil, ayakkabı kutulusunu" dedi.

Kars'ta musluklardan içme suyunun akmadığını söyleyen Demirtaş, "Ay'da uzayda yaşam buldular, Kars'ta musluktan içme suyu akmıyor, musluklardan çamur suyu akıtıyorlar, Kars halkı buna layık mı? Bunlar hırsızlıkta tecrübe kazanmışlar başka da bir şeyden anladıkları yok" diye devam etti.

‘BİZ KARS HALKINA BORÇLUYUZ’

Kars'a borçlu olduklarını belirten Demirtaş şunları söyledi: "Biz Kars halkına borçluyuz, yıllardır bu zübüklerden kurtaramadığımız için borçluyuz. Ama 30 Mart'ta bu zübüklerden kurtaracağız. Belediye eş başkan adaylarımız gece gündüz demeden sizin sorunlarınıza tercüman olabilmek için çalışacaklardır. Onlar halkın içindedirler, onların yükselebileceği en yüksek mertebe halk hizmetçiliğidir. Halktan daha yüksek makam yoktur, asıl karar sahibi sizlersiniz. Sizler uçurumun kenarından bu noktaya gelmiş bir halksınız. İnkarla baş başa kalmış ama sonuna kadar direnmiş, asla diz çökmemiş bir halksınız."

CHP'yi eleştiren Demirtaş, "Biri cemaatin kuyruğuna takılmış iktidara gideceğini sanıyor. Hiç mi ders almadınız Tayyip Erdoğan 11 yıl takıldı kuyruklarına şimdi görüyoruz. Bugüne kadar AKP'ye dua ediyordu, şimdi de CHP'ye edecek göreceksiniz. AKP de CHP de hak ediyorlar, çünkü halkın elini tutmak yerine Pensilvanya, ABD'ye cemaate, İngiltere'ye, para babalarına gittiler. Halka güvenmemenin kepazeliğini yaşıyorlar inşallah beter olurlar" dedi.

Yerel seçimlerin sadece belediye seçimleri olmadığına vurgu yapan Demirtaş, Ankara’daki tekçi anlayışa karşı yerel halk iktidarını kurma ve kalıcı barışı gerçekleştirmenin bir seçimi olacağını söyledi.

“O nedenle tek bir oyumuzun boşa gitmemesi lazım. Siz Kars'ın kalesine kardeşliğin, barışın bayrağını da çekeceksiniz" diyen Demirtaş, HDP'ye yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırılara ilişkin ise şunları belirtti:

"Kaymakamın, emniyetin görevi o tabelayı korumak. Onlar ne yaptılar belediyenin vinciyle, polisin güvenliğinde, kaymakamın gözetiminde tabelayı indirdiler. Erdoğan'a sesleniyorum, eğer Başbakan'san oradakileri görevden alman lazım. Fethiye Kaymakamı, ilçe emniyet müdürü eğer siyasete kararlıysanız hodri meydan."

Demirtaş AKP hükümetini ise, "Bizim partimizin tabelasını indiriyorlarsa bu halk kendini koruyacak. Herkes aklını başına alsın. Bu ülkenin her karış toprağı ortak vatandır. Üç beş it sürüsünün değil. Biz Fethiye'de de olacağız, Trabzon'da da olacağız. Amed'de de olacağız" biçiminde uyardı.

"30 Mart akşamı gereksiz bütün ampulleri söndürün. Burada Azerisi, Terekemisi, Alevisi, Sünnisi Kürdü, Türkü herkesle ele ele vereceğiz. Kars'ı siyasi hırsızlardan temizleyeceğiz” diyen Demirtaş, bunun ilk temizlik operasyonu olduğunu da sözlerine ekledi.

HDP'ye yönelik linç kampanyalarına dönüştürülen saldırılara ilişkin de, "İşkenceciler iyi bilsinler, en kralınız Kenan Evren'di gidin bakın ne halde. En birinciniz Diyarbakır zindanındaydı, gidin Mazlum Doğan'ı sorun" dedi.

Demirtaş'ın konuşmasının ardından Kars'tan ayrılan BDP'liler, Dağpınar Beldesi'ne toplanan yüzlerce yurttaşı selamlayarak Digor ilçesine doğru yola çıktı. / anf

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER