Çocuk Cezaevleri Kapatılsın, Alternatif Modeller Oluşturulsun

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi cezaevlerinin çocuklar için uygun bir sistem olmadığını vurgulayarak çocuk cezaevlerinin kapatılması için imza kampanyası başlattı.

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın, Alternatif Modeller Oluşturulsun
Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi çocuk cezaevlerinin kapatılması talebiyle imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.


Diyarbakır'da, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD) Başkanı Alaattin Benan’ın okuduğu basın açıklamasında, “Çocuklara açıkça zarar veren ve uluslararası sözleşmelerin ihlalini yaratan bu yapının kesinlikle ortadan kaldırılması ve çocuk cezaevlerinin kapatılması, alternatif olabilecek modellerin geliştirilmesi ve altyapısının, kurum ve kuruluşların acilen oluşturulması zorunludur” denildi.

İHD Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Yalçın da 22 sivil toplum kuruluşunun bileşeni olduğu Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi olarak, hangi suçtan yargılanıyor olursa olsun çocukların cezaevlerinde tutulmaması için çalışmalarda bulunduklarını anlattı.

İmza kampanyasının bir yıl boyunca süreceğini bildiren Yalçın, cezaevi sisteminin çocuklar için uygun bir sistem olmadığının, çocukların kendi sosyal alanlarından, yaşam alanlarından, ailelerinden, eğitim alanlarından koparılarak herhangi bir suçu önleme yoluna gidilemeyeceğini vurguladı. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER