HDP'ye Saldırı Bu Kez Tekirdağ'da

HDP'ye Saldırı Bu Kez Tekirdağ'da HDP'ye yönelik saldırılar sürüyor. Bugün Tekirdağ seçim aracı taşlandı. 28 Ocak'tan bu yana İzmir, Yalova, Muğla, Trakya, Sakarya, Aksaray, Ordu, Giresun, Fethiye, Bolu, İstanbul ve Ankara'daki saldırıların listesi...

HDP'ye Saldırı Bu Kez Tekirdağ'da
 Tekirdağ’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim aracına taşlı saldırı düzenlendi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tekirdağ İl Eşbaşkanı Gülay Büyüktaş göğsünden hafif yaralandı.

bianet’e konuşan HDP Tekirdağ İl Eşbaşkanı Ömer Güven, saldırının saat 15.00 sırasında yaşandığını söylerken, saldırıdan bir saat önce seçim güvenliği konusunda görüşme talep ettikleri Valilik’ten “yoğunluktan dolayı bugün randevu veremeyecekleri” cevabını aldıklarını ifade etti.

Güven, Tekirdağ’da yaşananları şöyle anlattı:

“Gülay arkadaşımız, HDP il başkanlığı adına Valiliğe müracaat ederek seçim güvenliği konusunda görüşme talebinde bulunmuştu. Valilik bugün için randevu veremeyeceğini, yoğun olduklarını, önümüzdeki günlerde bizi arayacaklarını beyan etmiş. Bu bilgi saat 14.00 civarında geldi.

“Bu telefondan aşağı yukarı bir saat sonra, mahallede seçim broşürlerini dağıtıp şehir merkezine dönüldüğünde bir grup, HDP seçim aracının önüne çıkarak, söktükleri kaldırım taşını atıyorlar. Gülay arkadaşımız göğsünden yaralanıyor. Son görüştüğümüzde doktor raporunu almak için bekliyordu.”

Bir ayda 16 saldırı

HDP milletvekilleri, HDP’ye yönelik saldırılara ilişkin bugün saat 12.00’da İstanbul’da bir basın açıklaması düzenlemişti.

HDP Eşbaşkanı ve Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP Eşbaşkanı ve İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel  son bir ayda HDP’ye yönelik 20’ye yakın saldırı düzenlendiğini söylemişti.

Ocak ayından bu yana HDP’yi yönelik saldırılar şöyle:

* 9 Mart'ta Bolu'da HDP il binasının açılışı sırasında kalabalık bir grup, izzet Baysal Caddesi üzerinde açılışı yapılan il binasının önünden geçti. Açılış sonrası bu grup Yakup Ö. isimli öğrencinin yaralanmasına neden olan bir saldın gerçekleştirdi.

* 9 Mart öncesinde Fethiye'ye saldırı düzenleneceğine dair sosyal medyada günlerce çağrı yapıldı. HDP yetkilileri Muğla Valiliği ve emniyet yetkililerini aramalarına rağmen yeterli güvenlik önlemi alınmadı. Büro açılışının yapılacağı bina önünde toplanan kalabalık parti bürosunun camlarını kırdı, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve MHP kökenli Belediye Başkanı Behçet Saatçi aracılığıyla HDP tabelası belediye itfaiye aracı getirilerek indirildi. Olaylar gece de devam etti, Kürtlere ait işyerlerine yönelik saldırılar yapıldı, bir pastanenin camları kırıldı.

* 8 Mart’ta HDP Karadeniz gezisinde Giresun Bulancak ilçesinde HDP'lilere yönelik saldın gerçekleşti. HDP ve SYKP büroları önünde toplanan gruplar HDP bayraklarını parçaladı. Emniyet'e yapılan bütün çağrılara rağmen polisler bir müdahalede bulunmadı. İçerisinde HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü'nün olduğu seçim otobüsüne taşlı saldın gerçekleştirildi. HDP yöneticileri Bulancak'tan ayrıldıktan sonra grup SYKP binasının kapısını kırarak içeri girmek istedi.

* 7 Mart’ta Ordu'da HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ve programa giden HDP'lilere 30-40 kişilik bir grup "Ordu Kürkçü'ye mezar olacak" sloganları attı. Daha sonra Kürkçü'nün bindiği taksiye saldırıda bulundular.

* 7 Mart’ta HDP İstanbul Sarıyer ilçesi Hisarüstü seçim bürosu gece geç saatlerde saldırıya uğradı. Seçim bürosunun bütün camları tahrip edildi.

* 5 Mart’ta HDP'nin İzmir Karaburun seçim bürosu saldırıya uğradı. Saldırı sonucu büronun tüm camları kırıldı ve içerisindeki eşyalar tahrip edildi.

*  4 Mart’ta HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel ile İstanbul milletvekili Levent Tüzel'in katıldığı Aksaray il binasının açılış töreni sırasında HDP'lilere ırkçı bir grubun saldırması sonucu partinin seçim otobüsü taşlanmıştı. Sonraki iki gün boyunca da ırkçı gruplar il binasına saldın girişimlerini sürdürdü.

* 4 Mart’ta HDP'nin Ankara Mamak ilçesi Tepecik seçim bürosu kilidi kırılarak içeri girildikten sonra tahrip edildi. Seçim malzemeleri kullanılamaz hale getirildi.

* 1 Mart’ta HDP'nin Sakarya - Sapanca seçim bürosu saldırı sonucu kullanılamaz hale geldi.

* 23 Şubat 2014'te İzmir'in Urla İlçesi'nde, seçim çalışması yürüten HDP’lilere yönelik linç girişiminde bulunuldu. HDP ve BDP ilçe bürolarını da tahrip eden grup 10 kişiyi yaraladı. Yerel seçim çalışmaları kapsamında seçim irtibat bürosu açılışı için İzmir'in Urla İlçesi'nde giden HDP seçim aracı, Cumhuriyet Meydanı'nda bekleyen yüzlerce kişilik ırkçı grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Aralarında HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Osman Özçelik ile çok sayıda partilinin de bulunduğu seçim otobüsünün camları kırıldı.

*  23 Şubat’ta İstanbul'un Kadıköy ilçesinde HDP'ye ait seçim otobüsüne düzenlenen taşlı ve sopalı saldırı sonucu otobüste maddi hasar meydana geldi.

*  23 Şubat’ta İstanbul'un Başakşehir ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında HDP'nin astığı aday tanıtım pankartları ve bayrakları kimliği belirsiz kişilerce indirilerek parçalandı.

*  20 Şubat’ta HDP'nin Trakya'da başlattığı seçim turu kaplamındaEdirne’nin Keşan ilçesinde seçim bürosu açılışına katılan Eşgenel başkan Sebahat Tuncel’in otobüsüne sopalarla saldırıldı.

*  20 Şubat’ta HDP'nin Muğla Ortaca ilçe teşkilatı parti binasının camları kırıldı.

* 4 Şubat’ta HDP'nin Yalova İl Genel Meclis Adayı Mehmet Ali Gez'in Çınarcık ilçeni Harmanlar Mahallesi Poyraz Caddesi'nde bulunan evine silahlı saldırı düzenlendi. Olaydan sonra gözaltına alınan 3 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı,

*  28 Ocak’ta İzmir Dikili'de HDP seçim bürosuna yapılan saldırıda HDP Dikili Belediye Meclis Üyesi adayı Mehmet Aktan başından aldığı darbelerden dolayı hastaneye kaldırıldı.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER