Demirtaş'a dokunulmazlık kapsamında soruşturma

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, "dokunulmazlıklarının kaldırılmasına" dair düzenleme 22 Mayıs 2016 öncesinde hazırlanan fezlekeleri kapsamasına rağmen Ekim 2017'de açılan bir soruşturmadan dolayı Selahattin Demirtaş'ı ifadeye çağırdı. Avukatların bildirimi üzerine yanlışını fark ederek geri adım attı.

Demirtaş'a dokunulmazlık kapsamında soruşturma
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı “dokunulmazlık” kapsamında olmasına rağmen 2017’de açılan bir soruşturmadan dolayı ifadeye çağırdı. Savcılık, 1 Kasım günü Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderdiği yazıda Demirtaş’ın 6 Kasım günü SEGBİS ile ifadesinin alınacağını bildirdi.


MA’da yer alan habere göre,
 savcılık yazısında şöyle denildi: “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapma suçundan yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; kurumunuzda tutuklu olarak bulunan Selahattin Demirtaş’ın 06/11/2017 tarihinde SEGBİS üzerinden özel vekili eşliğinde ifadesi alınacağından SEGBİS tarihinin şüpheliye tebliğ edilmesi, düzenlenen tebellüğ belgesinin çok ivedi Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi”

DOKUNULMAZLIK KAPSAMINDA 

Savcılık tarafından “dokunulmazlıklarının kaldırılmasına” dair düzenlemenin 22 Mayıs 2016 öncesinde hazırlanan fezlekeleri kapsamasına rağmen Ekim 2017’de açılan bir soruşturmadan dolayı Demirtaş’ı ifadeye çağırmış olması dikkat çekti.  Söz konusu soruşturmada Demirtaş’ın yerel seçimler döneminde Mersin’de BDP tarafından organize edilen mitingde yapmış olduğu konuşmasında “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan” ve “Artık Başkan Apo’nun özgürlüğünün günüdür” ifadelerini “örgüt propagandası” olarak değerlendirildi.

SORUŞTURMA 3 YIL SONRA AÇILDI

Demirtaş’ın ifadeye çağrıldığı soruşturmaya konu edilen konuşmasının Şubat 2014’te olmasına rağmen 3,5 yıl sonra Ekim 2017’de soruşturma açılması da dikkat çekti.

SAVCILIK GERİ ADIM ATTI

İfade tebligatının Demirtaş ve avukatlarına ulaşmasından sonra söz konusu soruşturmanın “dokunulmazlık” kapsamında olduğu ortaya çıktı. Hemen savcılıkla iletişime geçen Demirtaş’ın avukatları “dokunulmazlık” kapsamında olan bu dosyadan Demirtaş’ın ifadeye çağrılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Avukatların bildirimi üzerine yanlışı fark eden savcılık, geri adım attı. Soruşturma kapsamında yeni fezleke hazırlayacak olan savcılık, bu fezlekeyi önümüzdeki günlerde Meclis’e gönderilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı’na gönderecek. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER