Dilek İmamoğlu'ndan Başak Demirtaş yorumu: Neresi yanlış?

Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş’la barış için görüştüğünü söyledi. “Biz kadınlar emek vermeyeceksek kim emek verecek?” diye sordu.

Dilek İmamoğlu'ndan Başak Demirtaş yorumu: Neresi yanlış?

Gazeteci Ayşe Arman'a röportaj veren Dilek İmamoğlu, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’la görüşmesi için, "Barış için, sevgi için adım atmanın neresi yanlış?" dedi.

Röportajda Dilek İmamoğlu, Arman’ın “Eleştiri oklarının hedefi sadece Ekrem Bey değil, zaman zaman size de dönüyor bu oklar… Zorlanıyor musunuz? Mesela Başak Demirtaş’la buluşmanız kamuoyunu çok meşgul etti… Ne hissetiniz bu kadar eleştirilince?” sorusuna da yanıt verdi.

İmamoğlu, “İnsan, kendini, kendi niyetini ve neyi, neden yaptığını bilince o oklara ‘dur’ diyebiliyor. O yüzden çok zorlanmıyorum. Başak Hanım’la buluşmam neden bu kadar eleştirildi anlam veremedim” diye yanıt verdi.

'COĞRAFYALAR ÜZERİNDEN AYRIŞTIRMA ACI VERİCİ'

Sözlerine devam eden Dilek İmamoğlu, “Kutuplaşmanın sona ermesi için barış için sevgi için adım atmanın neresi yanlış? İnsanların seçmeden dünyaya geldiği etnik kökenleri, dilleri, dinleri, yaşadığı coğrafyalar, renkleri, ırkları ve cinsiyetleri üzerinden ayrıştırılması çok acı verici” diyerek konuşmasını sürdürdü.

'KADINLAR EMEK VERMEZSE KİM VERECEK?'
İmamoğlu cevabını, “Ben ayrım yapmadan, her konuya insan odaklı bakarak hareket ediyorum. Ayrıca barış için biz kadınlar emek vermeyeceksek kim emek verecek?” sözleriyle sonlandırdı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER