Zelenskiy: Müzakerelerin sürmesi çok zor fakat başka bir seçenek yok

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Rusya'yla müzakerelere devam etmek çok zor fakat başka bir seçenek de yok" mesajı verdi. Zelenskiy, denazifikasyonun "Rusya için gerekli olduğu" ifadelerini de kullandı.

Zelenskiy: Müzakerelerin sürmesi çok zor fakat başka bir seçenek yok

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Bucha'da sivillerin infaz edildiğine ilişkin görüntülerle ilgili bugün açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Zelenskiy, bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na (BMGK) seslenmeden önce Ukrayna devlet televizyonlarında yayınlanan konuşmasında "Rusya'yla müzakerelerin devam etme olasılığının artık çok zor olduğunu ancak başka bir seçenek de olmadığını" söyledi. Zelenskiy, "Problem müzakerede değil, müzakere masasında ne kadar güçlü olduğunuz" vurgusu yaparken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşme olasılığıyla ilgili ise "Bu olasılığın dışlanması mümkün" mesajı verdi.

Rusya'nın Ukrayna'da "Denazifikasyon operasyonu" yürüttüğü söylemlerine de değinen Zelenskiy, "Denazifikasyonun Ukrayna'dan daha çok Rusya için gerekli olduğu" ifadelerini kullandı. Ukrayna lideri, konuşmasında Donbass bölgesiyle ilgili Rusya'yla anlaşma sağlanma olasılığıyla ilgili ise "Ukrayna ve Rusya her konuda anlaşmayacağız ancak bunun üzerinde çalışmalıyız" dedi.

YABANCI GAZETECİLERİ BUCHA'YA DAVET ETTİ

Anadolu Ajansı (AA) da Zelenskiy'in devlet televizyonundaki konuşmasından bölümler yayınladı. Habere göre, Zelenskiy ülkesinde sivillerin kaçırıldığını, işkence gördüğünü ve öldürüldüğünü belirterek "Savaş suçlarını kimlerin işlediğini her Rus yurttaşın tüm gerçeği öğreneceği zaman gelecek" dedi.

Ülkedeki katliamları kimlerin işlediğini belirleyeceklerini ve dünya kamuoyuna ifşa edeceklerini vurgulayan Zelenskiy, ellerinde barışçıl şehirleri yok eden Rus birliklerin olduğuna dair çok sayıda kanıt bulunduğunu bildirdi. Zelenskiy, "Bucha'ya ve Ukrayna'nın diğer kurtarılmış şehirlerinde neler yaşandığını görmeleri için dünyanın her yerinden yüzlerce gazeteciye maksimum erişim sağlayacaklarını" dile getirdi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER