Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Hedef Rakka, planlama başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu, yeni hedefin Rakka olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Hedef Rakka, planlama başladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Çavuşoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. El Bab operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, “Şehir tamamen kontrolümüz altında. Ama şehrin şimdi temizlenmesi gerekiyor. Bizim destek verdiğimiz ılımlı güçlerin de tabi bundan sonra şehrin güvenliğini sağlaması gerekiyor” dedi.

‘ABD’Lİ DOSTLARIMIZ SÖZÜNÜ TUTMALI’

Menbiç bölgesinde bulunan YPG güçlerinin bölgeden çıkarılması gerektiğini savunan Bakan Çavuşoğlu, “Şimdi buranın da YPG'den temizlenmesi gerekiyor. Orada halkın hepsi aynı şeyi söylüyor. Münbiçli olmayan herkes burayı terk etsin. Burada esas mesaj YPG'ye. ABD'li dostlarımız verdikleri sözü tutmalıdır. 'Münbiç operasyonu biter bitmez YPG'liler Fırat'ın doğusuna çekilecektir. Bu taahhüdümüzdür' demiştir. Bir önceki yönetim bunu söylemiştir. Ama bir önceki yönetim sözünde duramadı. Şimdi yeni yönetime de bu talebimizi ilettik. Yeni yönetimden de beklentimiz Münbiç'ten YPG'lierin temizlenmesidir” dedi.

‘RAKKA İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTIK’

Sonraki hedefin Rakka olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Rakka Operasyonu'nun planlama çalışmalarını yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde en üst düzeyde, sayın Cumhurbaşkanımız düzeyinde, gerek Trump ile, gerek CIA direktörü geldiği zaman bu konular değerlendirilmiştir. Sayın Başbakanımız ABD Başkanı Yardımcı Pens ile Rakka Operasyonu'nu değerlendirdi” dedi.

‘ABD'YE HASMANE TUTUMUMUZ OLMAMIŞTIR’

ABD ile ilişkilerin düzeyinin hatırlatılması üzerine Bakan Çavuşoğlu, müttefik olarak gördükleri ABD'nin ‘terör örgütleri’ değil, kendileri ile muhatap olması gerektiğini söyledi. “Bizim ABD ile geçmiş dönemdeki ilişkilerimize baktığımız zaman, ilişkilerin bu noktaya gelmesinde Türkiye'nin herhangi bir yanlışı, ABD'ye yönelik hasmane bir tutumu olmamıştır” diyen Çavuşoğlu geçmişte yaşanan hataların düzeltilmesi gerektiğini söyledi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2017, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER