Diyarbakır'da kayyım protestosu devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanmasına yönelik protestolar devam ediyor. Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Kürt ittifakı için çağrıda bulundu ve Neçirvan Barzani’ye seslenerek “Gelin birlikte irade olalım” dedi.

Diyarbakır'da kayyım protestosu devam ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanmasını protesto etmek için belediyenin önünde açıklama yapmak isteyen HDP milletvekilleri, belediye eş başkanları ve Diyarbakır’da yaşayanlar, polis ablukası altına alındı. Bunun üzerine milletvekilleri ve belediye eş başkanları oturma eylemi yaptı. Saat 11:00’de gerçekleşmesi beklenen basın açıklaması bu nedenle 13:00’e ertelendi.

KAYYIMLARI YİNE SÜPÜRECEĞİZ

Oturma eyleminin ardından konuşma yapan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Her kim ki bizim kayyım darbesi ile uzlaşacağımızı sanıyorsa yanılıyor. Eylemlerimiz sürecek, dün olduğu gibi yarın da direnişimiz devam edecek” dedi.

“Kayyım hak ve özgürlüklerin reddidir” diyen Turan şunları söyledi:

“Ortadoğu’da kilitlenmiş siyasi bir durum, dış politikada sıkışmış bir siyaset, bir taraftan ülkenin gördüğü en büyük ekonomik krizle ülke çalkalanırken, işte Kürt meselesinde de çalıştıkları çözüm güya bu. Dün kayyımı halkımız nasıl süpürdüyse, bugün yine süpüreceğiz.”

NEÇİRVAN BARZANİ’YE ÇAĞRI

Rıdvan Turan’ın ardından konuşan DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise, belediyelere kayyım ataması ile ilgili olarak “Halkın iradesine darbedir” dedi. Güven, Kürt ittifakının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Türkiye cephesinde destek gelse de bu işin muhatabı biz Kürtleriz” şeklinde konuştu.

“Kayyım darbesine karşı her gün eylem, her gün direniş” diyen Güven, Neçirvan Barzani’ye de çağrıda bulundu. Güven, “Geçmişte ne kadar acı yaşadıysak ittifak ve birlik sağlayamadığımızdan kaynaklıdır. Bu kirli politikalar karşısında tek bir irade olalım” dedi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamanın ardından HDP’li milletvekilleri, oturma eylemi gerçekleştirdikleri alanda çöpleri toplayarak temizlik yaptı. Slogan atarak yürüyüşe geçen kitleye polis müdahale etti. Müdahalenin ardından gruplar halinde ara sokaklara dağılan göstericiler, eylemlerine burada devam ettiler.

Protesto eylemlerinin bir diğer adresi ise Ofis semti oldu. Sloganlar atarak yürüyen gruba polis müdahale etti. Polisin çok sayıda göstericiyi darp ederek gözaltına aldığı bildirildi. Ayrıca gösteriyi cep telefonuyla çeken 3 market çalışanının da gözaltına alındığı ifade edildi.

GAZETECİLER DARP EDİLDİ

Gazeteci Beritan Canözer ve Ali Koçer, haber takibi sırasında darp edildi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2019, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER