Diyarbakır'da seçime yoğun katılım: Başak Demirtaş, oyunu kullandı

Diyarbakır'da seçime oy verme işleminin başladığı saatten itibaren yoğun bir katılım var. HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın eşi, Başak Demirtaş da oyunu kullandı.

Diyarbakır'da seçime yoğun katılım: Başak Demirtaş, oyunu kullandı
Diyarbakır’da milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün toplam 3 bin 311 sandıkta 1 milyon 23 bin 391 seçmenin oy kullanacak. HDP’nin Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Diyarbakır Kayapınar ilçesinde oyunu kullandı.

Diyarbakır’da, oy verme işleminin başladığı ilk saatlerden itibaren seçmenlerin yoğun katılımı gözlenirken, HDP’nin Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı SelahattinDemirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, merkez Kayapınar ilçesi Kayapınar ilkokulunda oyunu kullandı.

Oyunu kullanan Başak Demirtaş, çok heyecanlı olduğunu belirtirek, “Sabahın erken saatinde gelip oyumu kullandım. Çünkü bugün çok heyecanlıyım, güzel bir gün olacak buna yürekten inanıyorum. Bu nedenle tüm halkımız bir an önce gelip oyunu kullanmalı. Unutmayalım o yüzden bir an önce gelip oyumuzu kullanalım umarım ki güzel günler çok yakında” diye konuştu.

9 BİN 400 POLİS, 8 BİN 443 JANDARMA

Diyarbakır il genelinde 3 bin 311 sandıkta 1 milyon 23 bin 391 seçmenin oyunu kullanması beklenirken, 9 bin 400 polis ve 8 bin 443 jandarmanın görev aldığı öğrenildi. Diyarbakır’da seçim sırasında ilginç görüntüler de yaşandı. Bazı okullarda engelli seçmenlere polislerin yardım ettiği görüldü. (DİYARBAKIR/DHA)

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2018, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER