Erdoğan: 'Döviz Toplayın' Diyenler Seçimden Sonra Bedelini Ödeyecek

Yenikapı'daki ilk konuşmayı Binali Yıldırım yaptı. Yumuşak bir tarzda konuşan Yıldırım'dan sonra sahneye çıkan MHP lideri Bahçeli ise "Ey katiller, gelin de görelim, gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim" ifadelerini kullandı. Son sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını söyledi.

Erdoğan: 'Döviz Toplayın' Diyenler Seçimden Sonra Bedelini Ödeyecek
31 Mart seçimi öncesi ‘Cumhur İttifakı’nın en büyük mitingi İstanbul’un Yenikapı meydanında yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile kalabalığı selamladı, ardından ilk konuşmayı AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım yaptı.


YILDIRIM: KANKAM OLMAYA VAR MISINIZ?

Binali Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanım, MHP’nin sayın Genel Başkanı, Türkiye sevdalısı değerli kardeşlerim Yenikapı ruhunu yaşatan kahraman İstanbullular…” diye başladığı konuşmasında, “1994’te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da İstanbul’u dünyanın yıldızı yapacağız” ifadesini kullandı. Yıldırım, ” Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin İstanbulla birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım, bu uğurda birlikte çalışmaya benim kankam olmaya var mısınız gençler” diye seslendi. Yıldırım vaatlerini sıralarken ise şunları söyledi:

“Size daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum. İşte bu sözü Yıldırım sözüdür. Bu İstanbul’da trafik ulaşım çile olmaktan çıkacak. Türkiye’de liderimizle Cumhurbaşkanımızla bunu başardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük kuzey ile güneyi birleştirdik. Ama sevgili İstanbullular, yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Yağmurda ıslanmadan güneşte yanmadan her yere ulaşacaksınız. Yapacağımız raylı sistemlerle seyahat etmek ulaşım eziyet olmaktan çıkacak, bir eğlenceye dönecek. Bilgimiz, tecrübemiz, planlarımız, projelerimiz hazır. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek. Ancak şunu bilmenizi istiyorum. Bütün İstanbullu hemşerilerimizi kardeşlerimizi mutlu edecek çok güzel planlarımız var. Bu imkanları, İstanbul’un imkanlarını adil bir şekilde hizmetinize sunacağız.”

BAHÇELİ: O GÖZÜ OYARIZ

Yıldırım’dan sonra sahneye çıkan MHP lideri Bahçeli ise sert bir üslupla kalabalığa seslendi. Bahçeli, şu ifadeleri kulllandı: ”Mazlumların kulağı İstanbul’a çevriktir masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul Kudüs’ün kardeşidir. İstanbul, Cumhur İttifakı’nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. İstanbul demek Türkiye demektir. Şu anda Avrupa kıtasındayız, işte buradayız, Yenikapı’dayız. Ey katiller, gelin de görelim, gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. İstanbul tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir, fetihtir nitekim dünyanın en büyük Türk İslam kentidir. İstanbul, Türk milletinin namus timsalidir. Hiçbir hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız.”

ERDOĞAN ŞARKIYLA BAŞLADI

Kürsüye son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. Bu sırada Kayahan’ın ‘Bizimkisi bir aşk hikayesi’ şarkısı çalarken, Erdoğan da şarkıya eşlik etti. Konuşmasında ağırlıklı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi ve önceki mitinglerde olduğu gibi eski açıklamaları videodan izletti. Erdoğan, ”Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. 1 milyon 600 bin tek yürek olduk” dedi.

ANKARA İÇİN DE RAKAM VERDİ: 450 BİN

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu kast ederek “Getirdiğin kişi, İstanbul’un bir ilçesinin belediye başkanı” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bizim şu anda adayımız, yıllarca ülkemizde ulaştırma bakanlığı yapmış, İDO’nun Genel Müdürü, ondan sonra Başbakanlık, ondan sonra Meclis Başkanlığı; dolayısıyla İstanbul gibi bir yere rastgele bir isim yakışmazdı. Onun için İstanbul’a biz Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik.” Yıldırım için “Öyle gideyim erken yatayım, yok 8 saat mesai falan anlamaz. Gece geç saatlere kadar çalışır. Böyle de birisi” diyen Erdoğan, Ankara adayları Mehmet Özhaseki’yi de överken, “Resmi rakamla Ankara’daki mitingimizde de 450 bin kişi var” diye konuştu.

‘KENAR KÖŞEDEN BAŞKAN ADAYI’

CHP’nin İzmir adayı olan eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer için de “Oraya rastgele, kenar köşe oradan bir tane ilçe belediye başkan adayını getirdi, aday yaptı” diyen Erdoğan şöyle konuştu: “Hakkındaki spekülasyonlar çok ileri. Öyle mi? Terör örgütüyle el ele, iç içe geçmişi itibarıyla, ne yazık ki kirli. Böyle birisini İzmir’e layık gördüler. Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, milletvekilimiz, daha sonra Ekonomi Bakanımız olmuş Nihat Zeybekci’yi getirdik. Sıradan isimler olmaz. Ama Bay Kemal’in böyle bir yönetim kabiliyeti yok.”

‘DÖVİZİ TIRMANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Ekonomideki gelişmelere de değinen Erdoğan, “Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız, bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz” dedi.

İSTANBUL İÇİN PROJELER

Erdoğan, İstanbul’a ilişkin bazı projeleri ise şöyle sıraladı: “6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi’ni kuruyoruz. Pendik’te 3,5 kat maliyetle teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Silivri bölgesinde termal ve günü birlik tesis yatırımları yapacağız. Turizmde Yenikapı Kruvazör Limanı ve Galataport Limanı da İstanbul’un gelirlerini artıracak projelerden biri. Pendik’te de fuar ve kongre merkezini hayata geçireceğiz. Hedefimiz Avrupa’nın 50 milyon ziyaretçiye sahip fuar pazarından yüzde 10 pay alarak, İstanbul’a 5 milyon ilave ziyaretçi getirmektir. İstanbul’a dev bir film platosu kuracağız. Oyuncu köyü, dalga üretim sistemi, görsel sanatlar müzesi olacak. Harem’den Haydarpaşa Garı’na kadar olan bölgeye tasarım merkezini yapıyoruz. İstanbul’da 20 koridor planladık. Yeşil koridorlar kesintisiz bisiklet ve yaya akslarını da içinde barındırarak, afet anlarında toplanma alanı da olacak. Toplamda 18 alanda seyir terasları oluşturacağız. İstanbul’a 22 yeni müze, 12 gençlik merkezi kuracağız. Sarayburnu’nda yolu yerin altına alarak şehrimize Gülhane Parkı ile denizi birleştireceğiz. Artık orada yol Gülhane Parkı ile denizi bölmeyecek. Şehrimize yeni bir meydan kazandırmış olacağız. Sirkeci – Yedikule arasındaki 8,5 km kıyı boyunca da sanat hattı oluşturacağız.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER