Erdoğan'ın 'Uçakları satacağım' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıtı: Trene binersin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "13 tane uçak mı var? Satacağım onları" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, "Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin" diye yanıt verdi.

Erdoğan'ın 'Uçakları satacağım' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıtı: Trene binersin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partililerin 2023'te yapılacak seçimlere şimdiden hazırlanmasını isterken, muhalefetle ilgili "İstikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz" ifadesini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uçakları ve lüks araçları satacağına ilişkin sözlerine de yanıt veren Erdoğan, "Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun?" dedi.

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

FİTİLİ GEZİ OLAYLARIYLA ATEŞLEDİLER: İktidara geldiğimizde milletimiz ne istiyorsa onu yapacağız demiştik. Girdiğimiz her seçimde milletimize güvendik. Sırtını karanlık mahfillere dayayarak efelenenler sandıkta dersini aldı. Özellikle son 8 yıldır partimizin ve şahsımızın yaşadığı kesintisiz saldırı sürecinden milletimizden aldığımız güçle dimdik çıkmayı başardık. Fitili ilk Gezi olaylarıyla ateşlediler. Güya ağaç diyerek yola çıktılar. Sonra ülkemizin kalkınma projelerinin durdurulması talebine kadar götürdüler. Biz buradaki oyunu gördük. Kararlı duruş sergileyerek bu tuzağı bozduk. Ardından FETÖ'nün militanları üzerinden 17/25 Aralık kumpasını devreye soktular. CHP'nin borazanlığı yaptığı bu süreci seçimleri gölgelemek için kullanmaya çalıştılar. Çevirmedik fırıldak kalmadı. Her iki seçimde de hüsrana uğradılar. Sonra PKK sahne aldı. Çukurlar kazarak, masum insanları canlı kalkan olarak kullanarak kendilerince bir senaryoyu uygulamak istediler. Teröristleri açtıkları kuyulara gömdük. 

DİZ ÇÖKTÜRME GAYRETLERİ SONA ERMEDİ: 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ eliyle gerçekleştirilen arkasında daha büyük şebekenin olduğu tarihimizin en büyük kalkışmalarından biridir. Şehit olan güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz son 8 yıldır yaşadığımız her hadisede 85 milyon tek yürek olarak bayrağımızı dalgalandıran o rüzgarı kesmemiştir. Son 8 yılda partimize yönelik kesintisiz saldırı döneminden milletimizin desteğiyle çıktık. Ülkemize diz çöktürme gayretleri sona ermedi. Yeni hedef ekonomimiz oldu.  Gezi olaylarındaki amaç neyse ekonomimize yönelik saldırılardaki amaç da odur. Çukur eylemlerindeki niyet neyse, kur, faiz, enflasyon üçgeni üzerinden kurulan oyun da aynıdır.

'İLAVE DESTEK ADIMLARI ATABİLİRİZ'

2023 VİRAJINI KAZASIZ BELASIZ DÖNMEMİZ GEREKİYOR: Önümüzdeki dönemde salgının küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelişmelere ve diğer hususlara bakarak milletimiz için ilave destek adımları atabiliriz. Dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmek için 2023 virajını kazasız belasız dönmemiz gerekiyor. Bu bakımdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir. Seçimlere kadar önümüzde yaklaşık 2 yıllık vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anını en verimli, en etkili, en dolu şekilde değerlendirmenizi istiyorum. 2023'e eğer kararlı şekilde hazırlanacaksak bizim için şurada son iki durak var. Bu 2021'dir, 2022'dir. 2023 tamamen seçim yılıdır. Meclis'in ara vermesiyle birlikte hepimiz arazide, meydanlarda olacağız. Arazide yapacağımız çalışmaların raporlarını Genel Merkez'e kesinlikle raporlayacağız. Grup Başkanvekillerine raporlayacağız. Hangi arkadaşlarımız ne kadar çalışma yaptı, nasıl çalışma yaptı. Bunları sizlerden alacağız. Yoksa bir turistik seyahat olarak illerimize gideceksek nafile. 2023 tamamen seçim yılıdır.

'UÇAKLARI SATTIĞIN ZAMAN DEVLETİ YÖNETMİŞ Mİ OLUYORSUN?'

NEYLE, TARİFELİ UÇAKLARLA MI?: İstikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Neler söylediğini görüyorsunuz. Neymiş gelince uçakları satacakmış, senden öncekiler de bunu söylüyordu. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçaklarla mı? Yarış edeceksin, ne ile, tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da ben muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım dersin, Atatürkçüsün ya. 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Temmuz'da Samsun'daki konuşmasında, "Ben maliyeciyim. Tam 27.5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, tasarruf nasıl yapılır, israf nasıl önlenir bunların hepsini biliyorum. 13 tane uçak mı var? Satacağım onları. Lüks arabalar mı var? Satacağım onları. Bir kişi 3 yerden değil 5 yerden değil 11 yerden aylık alıyorsa bitireceğim bunların tamamını" demişti.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER