Erdoğan: Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor

Göztepe Şehir Hastanesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın korona tedbirlerine uymadığını söyledi: Düğünlerde mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor. Kurallara uygun hareket edilmelidir. Kapalı alanlarda cayır cayır sigara içilmeye devam ediliyor. İnsanımız adeta kendisinin katili.

Erdoğan: Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla hizmete açıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada ‘tüm yurtta’ halkın korona virüsü önlemlerine uymadığını söyledi.

İstanbul’un dördüncü şehir hastanesi olan Göztepe Şehir Hastanesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hastanemizde hizmet verecek sağlık personelimize başarılar diliyorum. Göztepe’de hizmete açtığımız bu hastaneye ismini verdiğimiz Prof. Dr. Süleyman Yalçın hocamızı rahmetle yad ediyorum. Hem çok değerli bir bilim insanı hem de ülkemize fikirleriyle katkı sağlamış bir dava adamıdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye’nin sağlıktaki atılımları korona virüsü döneminde çok iyi anlaşılmıştır. Ülkemizdeki kimi kesimlerin yere göğe sığdıramadıkları bazı devletlerin bu konuda ne kadar sıkıntıda olduğu salgın vesilesiyle ortaya çıkmıştır. Türkiye, salgını 40 bin yoğun bakın yatağı, 246 bin yatak kapasitesi, 4 binin üzerinde tedavi kurumu, hepsinden önemlisi bir milyon 100 bin sağlık ordusuyla karşılamıştır.

‘MASKE DİYORUZ, MESAFE DİYORUZ UYULMUYOR’

Bugün hizmete açtığımız Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’yle ülke genelinde 16 şehir hastanesini faaliyete almış bulunuyoruz. Hastanenin ikinci etabı da 350 yatak kapasitesiyle hizmet verecektir. Kurduğumuz güçlü sağlık altyapısı sayesinde ayyuka çıkan tıkanıklıkların önüne geçilmiştir. Artan vaka sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır. Temizlik, maske, mesafe kurallarına daha titiz bir şekilde davranmaya davet ediyorum. Bilim henüz kesin bir çare üretememiştir. Aşı çalışmalarından en kısa sürede somut bir sonuç alınmasını temenni ediyorum. Sürekli söylememize rağmen maalesef Türkiye’nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor.

Kurallara uygun hareket edilmelidir. Kapalı alanlarda cayır cayır sigara içilmeye devam ediliyor. İnsanımız adeta kendisinin katili. Bunu söylediğimiz zaman vatandaşımızın ağrına gidiyor. Biz halkımızı seviyoruz ve onların sağlığını çok ama çok önemsiyoruz. Maskeye dikkat edelim aksi takdirde sonu ölüme kadar giden yolun kapısını açmış oluruz. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Doktorlarımız, sağlık memurlarımız, hemşirelerimiz canı pahasına, gece gündüz demeden çalışıyor ama vatandaşlarımız buna uymalıdır.

Dün Ankara-Niğde arası yolun açılışını yaptık. Durmuyoruz, devam ediyoruz ve bunları başaracağız. Çünkü bu millet en güzeline layık. Nice sinsi saldırılar nedeniyle vaktini heba eden Türkiye’nin aynı tuzağa düşmesine izin vermeyeceğiz. milletimizin birliğini beraberliğini güçlendirmesi için elimizden gelen çabayı sürdüreceğiz. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin siyasi, ekonomik, askeri her alanda daha da büyümesi ve güçlenmesi için daha çok gayret göstereceğiz. Ülkemize karşı kamuoyunda bile söylemekten çekinmeyenlerin, senaryolarını yırtıp çöpe atacağız. Dünyanın en büyük 10 devletinden birine dönüştürmekte kararlıyız. Bizi ya masada ya sahada acı tecrübelerle anlayacaklar. Türkiye’nin kendisine dayatılan ahlaksız haritaları yırtıp atacak ekonomik ve askeri güce sahip olduğunu anlayacaklar. Ya siyasetin, diplomasinin diliyle anlayacaklar ya da sahada yaşayacakları acı tecrübelerle anlayacaklar.”

BAKAN KOCA: DEPREM SIRASINDA BİLE HİZMET VERECEK

Göztepe Şehir Hastanesinin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, “Göztepe Şehir hastanesi İstanbul’un dördüncü şehir hastanesi olarak hizmet sunmaktadır” dedi.

Bakan Koca, “27 ameliyathane, 96 yataklı yoğun bakım yatağıyla hizmet verecektir. 350 yatak daha hastane kompleksine eklenecektir. 385 deprem izolatörü yer alıyor. Bu dayanıklılık sayesinde deprem sırasında bile hastanemiz hizmet vermeye devam edecektir. Bu gibi projelerin ruhunda üç şey bir araya geliyor; vizyon, icra, hizmet ahlakı” diye konuştu. İlk etabında toplamda 177 bin 472 metrekare kapalı alana sahip olan hastanede, 758 yatak bulunacak. Hastanenin ilk etabında, 27 ameliyathane ve 96 yataklı yoğun bakım yatağı, 175 poliklinik odasıyla hizmet verilecek.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER