Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü

Bir buçuk saat kadar süren görüşmenin detayları açıklanmadı ancak İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada Erdoğan’ın Putin’e ateşkes önereceğini söylemişti.

Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya’nın devlete bağlı haber ajansı olan RIA Novosti, görüşmenin Ukrayna'daki duruma ilişkin olduğunu ve bir buçuk saat kadar sürdüğünü yazdı.

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, Erdoğan-Putin görüşmesinde "Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ele alındıği, Türkiye-Rusya ilişkilerinin değerlendirildiği" belirtildi. Açıklama şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

"Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hep birlikte barışın yolunu açalım' çağrısını yineledi."

Sputnik'in aktardığı habere göre de Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Kiev'in savaşmayı durdurması ve talepleri yerine getirmesi durumunda operasyonun durabileceğini" söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada Erdoğan’ın Putin’e ateşkes önereceğini söylemişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER