Erdoğan: Sizi sıkıntıya düşürüyorsak özür dilerim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak metro projesiyle ilgili törende Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de yapılan hastanelerin sağlık turizminde de kullanılacağını belirtti. Erdoğan, korona tedbirleriyle ilgili "Bazı sıkıntılar size veriyor olabiliriz ama bunlara tahammül edersek inşallah bu korona virüsü belasından çok daha kısa zamanda kurtulacağımıza inanıyorum. Sizleri sıkıntıya düşürüyorsak sizden özellikle özür diliyorum" dedi.

Erdoğan: Sizi sıkıntıya düşürüyorsak özür dilerim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanı’nda inşa edilen iki hastanenin sağlık turizminde kullanılacağını söyledi. Erdoğan, tedbirlerle ilgili “Sizi sıkıntıya düşürüyorsak özür dilerim” dedi.

‘Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni’nde konuşan Erdoğan, bu metro hattının devreye girmesiyle İstanbul Havaliman’ının ulaşım sorunu tamamen çözüleceğini savundu. Erdoğan şöyle konuştu:

‘KORONA VİRÜSÜ BİZİ DURDURAMIYOR’

İstanbul Havalimanı’nı şehir merkezine bağlayan bu metro hattıyla İstanbul’un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz. ​Durmak yok, korona virüsü vesaire bizi durdurmuyor, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Gelişmiş devletlerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde destek vererek yaşadık. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle inşallah son nefesimize kadar bu hizmet yarışını, çıtayı sürekli daha yükseğe taşıyarak devam ettireceğiz.

‘İSTANBUL MAZERET DEĞİL HİZMET BEKLER’

İstanbul’un gücüne ve potansiyeline inanmayan hiç kimsenin bu şehre layık olduğu hizmeti verebilme imkanı yoktur. İstanbul mazeret değil hizmet bekler. İstanbul şehirlerden bir şehir değildir. Bu şehrin anlamını kavramak için sadece gözünüzle siluetine bakmanız yetmez. Ancak tüm kalbinizle bakarsanız bu şehre nüfuz edebilirsiniz. Biz 40 yıldır bu şehrin hizmetindeyiz. 1994’ten beri Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak İstanbul’u hak ettiği seviyeye çıkarmanın gayreti içindeyiz.

‘DAĞ FALAN DAYANMIYOR’

(Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’deki hastaneler) Sağlık turizmine yönelik yurt dışından gelenler buraya uçaklarla, ambulans uçaklarla gelecekler ve buralarda tedavilerinden sonra uğurlayacağız. Sağlık turizmini çok önemsiyoruz. Hep birlikte tedbirlere uyarsak inanıyorum çok kısa zamanda biz dünya ülkelerinden (korona virüsü salgınını) bu işi çabuk aşacağız. Korona virüs belasından da inşallah kurtulacağız, endişe etmeyin. Bazı sıkıntılar size veriyor olabiliriz ama bunlara tahammül edersek inşallah bu korona virüs belasından çok daha kısa zamanda kurtulacağımıza inanıyorum. Aynı durumu ben kendi şahsım ailemde de yaşıyorum. Hep birlikte aldığımız tedbirlere eğer uyarsak inanıyorum kısa zamanda biz dünya ülkelerine göre bu işi çabuk aşacağız. Sizleri sıkıntıya düşürüyorsak sizden özellikle özür diliyorum. Gelin sabredelim bir an önce sahil-i selamete çıkalım.” / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER