AVM ve berberler yeniden açıldı

Korona virüsü salgını nedeniyle yaklaşık iki aydır kapalı olan berber ve kuaförler bu sabah dükkanları açtı, ilk müşteriler de sabah erkenden traşlarını oldu...

AVM ve berberler yeniden açıldı

Türkiye’de son 24 saatte 1542 kişiye korona virüsü tanısı kondu, 47 kişi öldü, toplam vaka sayısı 138 bin 657, can kaybı 3 bin 786, iyileşen hasta sayısı 92 bin 691 oldu. İçişleri Bakanlığı, 8-10 Mayıs’ta kısıtlama kararına uymayan toplam 13 bin 716 kişiye adli ya da idari işlem uygulandığını bildirdi.

Ekonomiyi canlandırmak adına, getirilen kısıtlama ve yasaklamaların bir bölümü ise kaldırıldı.

Yaklaşık iki ay önce kapatılan berber, kuaför, güzellik salonu, alışveriş merkezleri ile giyim eşyası, ayakkabı, çanta, züccaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler bu sabah itibariyle faaliyete geçti.

Berber, kuaför ve güzellik salonları, 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet vermeye başladı. Randevular ise yarımşar saat arayla veriliyor.

Daha önce market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durduran AVM’lerde, restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri faaliyet gösterecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER