İran kendi gemisini vurdu, 19 denizci öldü

İran donanması, Umman Körfezi'ndeki bir tatbikatta kendi gemisini yanlışlıkla füzeyle vurdu. İran ordusu, olayda 19 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını açıkladı.

İran kendi gemisini vurdu, 19 denizci öldü
İran ordusu, Umman Körfezi’ndeki bir askeri tatbikatta yanlışlıkla kendi gemisini füzeyle vurdu. İran ordusu, olayda 19 kişinin öldüğünü açıkladı. İran donanmasından yapılan açıklamada, kazada 15 kişinin de yaralandığı belirtildi.

KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Devlet televizyonu IRIB’in haberine göre, donanma tatbikatı sırasında bir fırkateynden fırlatılan füze, çok yakında duran Konarak isimli destek gemisine isabet etti. Haberde, “İran’ın Moudge sınıfı fırkateyni Jamaran, tatbikat sırasında yanlışlıkla Konarak gemisini vurdu” bilgisi verildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Olayın, İran’ın Umman Denizi’ndeki Jask Limanı yakınlarında meydana geldiği, ordunun teknik incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Umman Körfezi, dünya petrol ihracatının yaklaşık beşte birinin nakliyesi için kullanılan Hürmüz Boğazı’na bağlanan, stratejik önemde bir deniz yolu. İran deniz kuvvetleri bölgede düzenli olarak tatbikat düzenliyor.

ABD’YLE GERİLİM TIRMANIYOR

Son kaza, İran’la ABD arasındaki gerilimin korona virüsü salgınına rağmen tırmandığı bir zamana da denk geliyor. Geçtiğimiz ay İran Devrim Muhafızları’na ait 11 gemiyle ABD’nin savaş gemilerinin Körfez’de birbirlerine tehlikeli derecede yaklaşmasının ardından, ABD Başkanı Donald Trump’tan ‘kendilerini taciz eden İran gemilerine ‘vur’ emri gelmişti. Devrim Muhafızları, benzer bir durumda kendilerinin de Amerikan gemilerini vuracağı yanıtını vermişti.  / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER