Erdoğan: Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı'nın alternatifi değil

Hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Onun için Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı dedik. Bazıları Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakımızın alternatifi gibi göstererek, fitne çıkarma peşine düştü. Terör örgütüyle el ele olanlar bizimle ittifak halinde olamaz" dedi. Ekonomik kriz içinse 'dış müdahale' iddiasını sürdüren Erdoğan "Seçimin birkaç ay öncesinde patates ve soğan meselesini neyle izah edeceğiz. Bu bir siyasi müdahale değil midir?" diye sordu.

Erdoğan: Türkiye İttifakı, Cumhur İttifakı'nın alternatifi değil
Türkiye’nin kur-faiz-enflasyon sarmalına hapsedilmek istendiğini belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil Türkiye’yi can evinden vurmayı amaçlamaktadır. Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz” dedi.


Erdoğan, TOBB  75. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

PATATES, SOĞAN SİYASİ MÜDAHALE DEĞİL Mİ?: Son dönemde art arda ülkemize ve milletimize kurulan tuzakların sebebi siyasi olduğu kadar ekonomik olarak diz çöktürmektir. Geçmişte olduğu gibi patates, soğan meselesini neyle izah edeceğiz. Bunların hepsi bir siyasi müdahale anlayışı değil midir? Bütün bunların nasıl çürütüldüğünü, o depolardan, ambarlardan nasıl çöplüklere götürüldüğünü gördük. Hep birlikte bunları milli bir mesele olarak görmeye mecburuz. Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil doğrudan doğruya Türkiye’yi can evinden vurmayı amaçlamaktadır.

DÖVİZ REZERVLERİ: Mayıs 2013’te IMF’ye olan borcu biz sıfırladık. Türkiye’yi kur faiz enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı bu zaferi beraber kazanacağız. Bazı sirk cambazları döviz rezervine yönelik gayri samimi açıklamalarla bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindedir. Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil Türkiye’yi can evinden vurmayı amaçlamaktadır. Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Geçtiğimiz 17 yıldaki istikrar ve güven ikliminde gerçekleştirdiğimiz başarılar, bize önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atabileceğimize işaret ediyor. Hükümet ve iş dünyası olarak 17 yılda yazdığımız büyük başarıyı ve bu başarı hikayesini devam ettirmek hepimizin elindedir.

TÜRKİYE İTTİFAKI: İnancımıza, tarihimize ve kültürümüze sıkı sıkıya sahip çıkarak mücadeleyi sürdüreceğiz. Türkiye ittifakı diyerek 82 milyon vatandaşımızı ortak payda altında bir araya gelmesi idealini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Son zamanlarda bir şey moda oldu, kucaklaşma zamanı. TOBB’un, bu çatının altında kucaklaşmıyorlarsa bunun hesabını herhalde ben verecek değilim. Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. İşte onun için ‘Türkiye ittifakı’ dedik, onun için ‘Cumhur İttifakı’ dedik. Bazıları Türkiye ittifakı ifademizi Cumhur İttifakı’nın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü.  Halbuki Cumhur ittifakı milletimizin tamamını aynı idealler etrafında buluşturma çabamızın lokomotifidir. Biz Cumhur İttifakı’nı 15 Temmuz gecesi kurşunların, bombaların altında kurduk. Bu ittifaktan kaçanlar 7 Ağustos’ta zorla Yenikapı’ya gelip Yenikapı ruhunu güya kabul ettiğini söyleyenler, ondan sonra Yenikapı ruhunu reddederek ortadan kaçmışlar, terör örgütleriyle omuz omuza kol kola seçimlere girmişlerdir. Bunu da görmemiz lazım. Dağdan talimatlar geldiğinde Ankara’da İzmir’de İstanbul’da Antalya’da seçime girmeyeceksiniz. Sen parti değil misin? Niye girmiyorsun seçime? Terör örgütleriyle kol kola olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar. Hiçbir zaman tahrik unsuru olmadık olmayacağız.

2.5 MİLYON İSTİHDAM: 2,5 milyonluk bir ilave istihdam için ‘Burası Türkiye, burada iş var’ sloganı ile yola çıktık. Yaklaşık 1,5 milyon üyesi bulunan TOBB’un her bir üyesi kalksa, bir iki tane istihdam sağlasa bu sayı 3 milyona varır.  O gün bu sözleri aldık. Öncü veriler bu yılın ilk çeyreğinde istihdamda 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Bu, yeniden yükselişe geçtiğimizi göstermesi bakımından önemli bir rakamdır ama yeterli değildir. Bu milleti çok sevdiğini iddia edenler, TOBB iktidarın yan bahçesi midir şusu mudur, busu mudur? Yani TOBB’un böyle bir mili meselede bir istihdam meselesinde hükümetle dayanışma içinde olmasında daha doğal daha tabii ne olabilir. Çağrımızı yaptık. Sadece TOBB’a değil diğer STK’lara da aynen yönelteceğiz.

ALDIKLARI İŞİ LEŞE DÖNDÜREN MÜTEAHHİTLER VAR: Şu anda öyle müteahhitlerimiz de var ki aldıkları işi bir, iki, üç yıl geri bırakmak suretiyle adeta o yatırımları bir leşe haline döndürmüştür. Bunlara gerekli uyarılar yapıldığı halde onların hesaplarına herhangi bir boloke uygulamadık. Yatırım orda duruyor. Eğer bunu yapamayacaksan böyle bir ihaleye neden girdin, böyle bir işi neden aldın? Bakanlarımızla bu insanların peşine düştük.

HUBUBAT ALIM FİYATLARI: Tarımı gıda güvenliğini bir yana koymak gerekiyor. Hububat alım fiyatını hasat dönemi başlamadan açıklayarak fırsatçıların önüne geçiyoruz. Bu yılın hububat alım fiyatlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından geçen yıl ton başına bin 50 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olmuştur. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca, 200 lira prim, mazot, gübre desteği sağlanacak. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER