Erdoğan: Türkiye S-400 savunma sistemlerini almıştır, bu işi bitirdik

AK Parti Grubu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili anlaşmanın imzalandığını hatırlattı. Erdoğan, "Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik" dedi.

Erdoğan: Türkiye S-400 savunma sistemlerini almıştır, bu işi bitirdik
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu toplantısında konuştu.


Yerel seçim sonuçlarına değinen Erdoğan, “Ankara’da da İstanbul’da da biz kaybetmedik, biz kazandık. Buralarda sadece bir vitrin noktasında bir kayba uğradık. İlçelerin kahir ekseriyetini biz aldık. Belediye meclisleri, komisyonlar bizde. Başkanı buranın hareket kabiliyeti buralarla bağlantılıdır. Diyeceksiniz ki ‘O zaman çıkar millete beni çalıştırmıyorlar der’. Sen doğru bir iş yapmadığın zaman tabi ki çalıştırmayız” diye konuştu.

ABD’nin Suriye’de YPG’ye silah yardımı yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Onbinlerce TIR silah, mühimmat gönderdiler. Daha ne anlatalım? Bunların tek derdi AK Parti’yi iktidardan nasıl indiririz, ama indiremeyecekler” dedi.

‘HİÇBİR ZAMAN ASKERİN ŞANINA YAKIŞIR BİR KOMUTA KADEMESİ OLMADINIZ’

Emekli üst düzey askerlerin hükümete ve yeni askerlik kanuna yönelik eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

“Teröristler kaçacak delik arıyor. Ama biz bu mücadeleyi verirken daha önce Silahlı Kuvvetlerin içinden gelmiş birileri de, milli ve yerli olmaktan uzak yapılarla, oralara sufle ediyorlar bazı bilgileri. Şu anda yeni askerlik yasasıyla ilgili kendilerine göre bazı şeyleri söylüyorlar, yazıp çiziyorlar. Siz korkaksınız korkak. Hiçbir zaman bu milletin askerinin şanına yakışır komuta kademesi olmadınız. Ve onların da üzerine gitmediniz, gidemediniz. Biz onlarla da çalıştık. Neler yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. Sivil hayata döndükten sonra sağda solda yazıyorlar çiziyorlar, çeşitli yerlere de bilgiler sızdırıyorlar. Biz yaptığımızdan eminiz.”

‘F-35 PROJESİNDEN DIŞLANMAMIZIN HESABINI SORACAĞIZ’

Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın alma kararının ardından, ABD’yle yaşanan F-35 savaş uçağı krizi yaşandığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ay bu sistemin ülkemize teslimi yapılacak” diye konuşu.

Türkiye’nin ABD’den hava savunma sistemi satın alma talebinin reddedildiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Biz de başımızın çaresine bakacağız. Ondan sonra S-400 gündeme geldi. Uygun fiyatın yanında ortak üretime geçebilme imkanıyla sözleşme imzaladık. Bu rağmen Sayın Trump’a ‘Siz de bu şartlarda verecekseniz, sizden Patriot da alırız’ dedik. Onlar evet diyemediler. Türkiye, F-35 uçaklarının sadece müşterisi değil, aynı zamanda üretim ortağıdır. Bugüne kadar 1 milyar civarında ödeme yaptık. F-35 projesinden hiçbir akılcı, haklı dayanağı olmayan gerekçelerle dışlanmamızın hesabını tüm platformlarda soracağız. Sayın Trump’la Japonya’da bir arada olacağız, orada da bu konuları ayrıca görüşeceğiz.”

‘BU YAPIYI ZAYIFLATMA GAYRETİ İÇİNE GİRENLER VAR’

23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi için çalışmaların yoğun olarak sürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Ama bakıyorsunuz birileri de farklı çalışma gayretine girmek üzere güya bu güçlü yapıyı zayıflatmanın gayreti içerisine giriyorlar. Bu yapıdan bir şeyler koparacağını zannedenler geçmişte de bu tür yollara başvurdular, hatta bazıları grup kurabilecek noktaya bile geldiler. Hepsi gitti, siyaset sahnesinden silindiler” dedi.

Toplantının ana gündem maddesinin yeni askerlik kanunu olduğunu söyleyen Erdoğan, “Askerlikte devrim niteliğinde reformu hayata geçiriyoruz. Günümüz dünyasında askerlik görevi çok iyi eğitim gerektiren, uzman meslek haline dönüşmüştür. Kısa süreli eğitimle sahaya sürülen askerlerin can güvenliğini sağlamak da zorlaşmaktadır. Türkiye epeyce vakittir planlı bir şekilde profesyonel askerliğe geçişin hazırlıklarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

‘CHP, HİTLERVARİ İŞLER YAPIYOR’

Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin görüntülerini izleten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kılıçdaroğlu 31 Mart seçimleri öncesi CHP’li adaylar tarafından kazanılacak hiçbir yerde tek bir personelin ekmeğiyle oynanmayacağını, kimsenin atılmayacağını üstüne basa basa söz verdi. 31 Mart’tan sonra ilk iş baskıyla sendika değiştirttiler. Şimdi işçiler Ankara’ya yürümeye hazırlanıyorlar. Belediyecilik konusunda ülkemizin en kötü siciline sahip partisinin CHP olduğu gerçeği 31 Mart’ta bir kez daha tescil edilmiştir. Sahilleri insanların bir kısmına yasaklamak gibi Hitlervari buram buram faşistlik kokan işler yapıyorlar. Ankara’dan İstanbul’a güya adalet için yürüyen CHP genel başkanı ekmeğinin peşindeki işçilerin feryatlarını duymuyor.”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER