Erdoğan: Üniversiteleri tatil ediyoruz, yurtlar depremzedeler için kullanılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversitelerimizin tamamının KYK'ye ait yurtlarını depremzedeler için kullanacağız, zira yaza kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz" dedi.

Erdoğan: Üniversiteleri tatil ediyoruz, yurtlar depremzedeler için kullanılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır. 

Şu ana kadar deprem bölgesindeki toplam can kaybı 21 bin 43'e ulaşmıştır. Ayrıca 80 bin 97 insanımız da yaralı olarak kurtarılmıştır. Bu depremde maalesef Diyarbakır'da 7'si tamamen yıkık 320'ye yakın bina kullanılamaz hale gelmiş, 255 kardeşimiz vefat etmiş, 901 kardeşimiz yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.

Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Bize güvenin, bize inanın. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta sokakta bırakmadık ve bırakmayız. Bazı odaklar, siyasi partiler, STK'lar ahlaksızca, edepsizce, birlik beraberliğin tavan yapması gereken dönemde saldırının peşinde. An birlik olma anıdır.

Üniversitelerimizin tamamının KYK'ye ait yurtlarını depremzedelerin barınması için kullanacağız, zira yaza kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçilecek.

Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER