Erdoğan ve Bahçeli adaya vapurla gitti

27 Mayıs askeri darbesinin yıldönümünde Yassıada'da düzenlenen etkinliklere katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli adaya birlikte gitti.

Erdoğan ve Bahçeli adaya vapurla gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yassıada’da düzenlenen “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” açılış programına vapurla gitti. İki ismin de korona virüsü önlemi olarak maske takması dikkat çekti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ara maskeyi çenesinin altına indirdi.

27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan bugün mezarları başında anıldı. 27 Mayıs döneminde yaşananlara tanıklık eden Yassıada’ya “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” ismi verildi. “Demokrasi ve Özgürlükler Adası”nın açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli beraber gittiler.


.

Erdoğan ve Bahçeli’ye, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanvekili Celal Adan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.

 

Erdoğan ve Bahçeli, ‘Dünden Bugüne Yassıada Belgeseli’ni izledi.

.

Erdoğan ve Bahçeli ile beraberindekiler, adada ilk olarak 27 Mayıs Müzesi’ni gezdi. Yargılamaların yapıldığı müzede incelemelerde bulunan Erdoğan ve Bahçeli, dev ekrana yansıtılan Dünden Bugüne Yassıada Belgeseli’ni de izledi. Daha sonra ‘Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi’ne geçen Erdoğan ve Bahçeli, burada Adnan Menderes’in doğduğu evin benzerinin yer aldığı “Aydın Evi”ni de ziyaret ederek, günün anısına fotoğraf çektirdi.

27 Mayıs darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes ve bakanları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan Yassıada’da tutulmuşlar, haklarında verilen idam cezaları da burada infaz edilmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2020, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER