Erdoğan: YPG fotoğraflarını Putin'e ilettim, inceleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırda YPG ile Rusya bayraklarının yan yana olmasından rahatsızlık duyduklarını Putin'e ilettiğini söyledi.

Erdoğan: YPG fotoğraflarını Putin'e ilettim, inceleyecek

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiler veren Erdoğan, Efrin'de Rus askerleriyle YPG'lilerin yer aldığı iddia edilen fotoğrafla ilgili Putin'le konuştuğunu söyledi.

Putin'in "Bizim askerimiz böyle bir şeyin içinde olamaz inceleyeceğim" dediğini söyleyen Erdoğan, "Bundan sonraki süreç sayın Putin'e kalmıştır" dedi.

TSK'nin Rojava'ya yönelik hava saldırıları sonrası sınırda TSK ile YPG arasında çatışmalar yaşanmıştı. Bunun üzerine bazı bölgelerde ABD askerleri bazı bölgelerde ise Rus askerleri sınır hattında konuşlanmıştı.

'İDLİB VE BEŞ AYRI BÖLGEDE ÇATIŞMASIZLIK ÖNERİLİYOR'

NTV'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı, Putin'in de bir Kürt devletine olumlu bakmadığını belirterek "İdlib ve beş ayrı bölgede çatışmasızlık bölgesi öneriliyor. Temenni ederim bu sağlanırsa Suriye sorununun yüzde 50'si çözülmüş olur" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK MI?

Erdoğan, bazı belediye başkanlarının görevden alınması sorusuna ise ellerini açarak vücut diliyle yanıt verdi.

Erdoğan gazetecilerle konuşmasında anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ya da yüklendi: "Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi ana muhalefet yoksunu bir ülke haline getiriyor." / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER