Erdoğan'dan ABD'ye: 18.00'a kadar papazı gönderin dediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de konuştu. ABD'ye yaşanan krize değinen Erdoğan "18.00'a kadar papazı gönderin dediler. Biz Çatladıkapı ülkesi değiliz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan ABD'ye: 18.00'a kadar papazı gönderin dediler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ünye’de sel bölgesini ziyaret etti. Karadeniz Sahil Yolu’nda yıkılan Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Erdoğan’ın burada yaptığı açıklamada gündemde Rahip Brunson vardı. ABD’ye seslenen Erdoğan “NATO’daki stratejik ortağınızı bir papaza değiştiriyorsunuz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları…

HEP DİK DURDUK: Bizim işimizin dolarla molarla alakası yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Diyorum ki, gelin yastığınızın altında dolarlar varsa bu dolarları çıkarın. Altınlarınız varsa çıkarın. Hemen bunları bankalara vererek Türk Lirası’na çevirelim. Biz düştüğümüz yerden kalkarız. Dün de kalktık, bugün de kalkarız. Yeter ki benim milletim dik dursun. Hiç endişeniz olmasın, biz bugüne kadar hep dik durduk. Burada bir rahiple ilgili olarak Türkiye’yi tehdit ile yola getirmek yanlıştır. Ben buradan Amerikadakilere tekrar sesleniyorum. Yazık, siz NATO’daki stratejik ortağınızı bir papaza değiştiriyorsunuz.

Erdoğan’ın Rize’deki açıklamalarından satırbaşları… 

KARARI SİZ VERDİNİZ: 24 Haziran’ın ardından yeni bir dönem başladı. Parlamanter sistem sona erdi, Başkanlık Sistemi ikame edildi. Bu kararı siz verdiniz. Şimdi bu yolda yürüyoruz. Yeni dönemin adımlarını farklı atacağız. Türkiye’mizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu yolda imanımız var, kararlılığımız var. Bizi kimse bu yolda durduramaz. Yeter ki siz yanımızda, arkamızda durun. Gerisine karışmayın.”

ABD BİZİ ÜZMÜŞTÜR: Ofislerimizi başkanlarımızı, bakanlarımızı atadık atıyoruz. Bize bu görevi verdiniz, buna layık olacağız. Tarih 24 Haziran’ı böyle kaydedecek. Bunun mimarları sizlersiniz, bunun mimarları olarak anılacaksınız. Son zamanlarda bir şeyler oluyor. ABD stratejik ortağı olan Türkiye’ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye’yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız. Böyle davranan ABD bizi üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye çalışan ABD kusura bakmasın. Biz hukuk devleti olarak hukukun dışına çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var. Biz bu yolda böyle yürüdük. Biz geldiğimizde savunma sanayiinde yüzde 25 üretiyorduk. Şimdi yüzde 65 üretiyoruz. Ne oldu bize silah vermiyordu ABD? Biz kendimiz yaptık. Stratejik ortak ya. Bizi ev sahibi yaptılar.

ÇATLADIKAPI ÜLKESİ DEĞİLİZ: Suriye’deki terör koridoruna ses çıkarmasak bugün bu sıkıntıları yaşamıyor olacaktık. Bu oyun önümüze geldiğinde biz asla boyun eğemeyiz dedik. Tehdit ediyor ya, yarın 18.00’a kadar göndereceksiniz diyor. Biz Çatladıkapı ülkesi değiliz. 15 Temmuz’dan bir gün önce 2,8 olan dolar kurunun dün itibarı ile 6 lira üzerinde olamaz. Tüm büyük yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz, ortada krize giren, batan bir ülke yok. Ekonominin gerçek durumunu sıkıntıları ile, başarıları ile biliyoruz. İşadamları ile her gün konuşuyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz.

ENGEL OLAMAYACAKSINIZ: Bir süredir süren kur oyunu dün zirveye çıkmış, milletimiz duruşunu göstermiştir. Ülkemiz bu oyunun sarmalından en kısa sürede çıkacaktır. Bu oyundan çıkışın yolu üretimdir, faizi minimize etmektir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın, ekonomideki hedeflerimizi gerçekleştirmekten geri durmayacağız. Irak ve Suriye politikamızdan geri adım atmayacağız. /DUVAR

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER