Erdoğan'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili açıklama yaptı. Macaristan'da konuşan Erdoğan, "Başkonsolosluk yetkilileri 'Buradan çıktı' demekle kendilerini kurtaramazlar. Bunu görüntülerle ispat etmeleri gerekir" dedi.

Erdoğan'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması
Macaristan’ın ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Viktor Orban’la görüştü. Görüşmenin ardından Orban ve Erdoğan, ortak basın toplantısı düzenledi.


İki ülke ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirten Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Macaristan’ın güvenliğinin Türkiye’yle doğrudan bir ilişkisi var. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile yaptığı sığınmacı anlaşması, kıtanın güvenliği açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yarın yapılacak iş forumunda Türk ve Macar işadamları bir araya gelecek, müşterek olarak nele yapılabileceğini ele alacaktır” diye konuştu.

Macaristan’ın, Avrupa Birliği üyeliği için Türkiye’ye verdiği desteğin önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kökleri Asya’ya uzanan bu iki ülke birlikte çalışmaya devam edecektir” dedi.

‘MÜLTECİLER İÇİN DİĞER ÜLKELERDEN DE DESTEK BEKLİYORUZ’

Daha sonra toplantının soru-cevap bölümüne geçildi. “Türkiye’de ne kadar mülteci var ve bunların Avrupa’ya hareket etme olanağı var mı?” sorusu üzerine Erdoğan, “3.5 milyon Suriyeli, 500 bin Iraklı var. Bunlar ya kamplarda ya da farklı yerlerde tutuluyorlar. Geri dönenler de oluyor. Her türlü tedbiri alıyoruz. Onları olabildiğince misafir etmeye çalışıyoruz. Tabi bu konuda diğer ülkelerden de destek bekliyoruz” dedi.

‘KONSOLOSLUKTA KAMERA YOK MU?’

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten kaybolması hakkındaki soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

Bu olayın ülkemizdeki Suudi Arabistan Başkansolosluğnda cereyan etmiş olması önemli. Bu olayı akışına bırakamayız. Bu süreci takip etmek bizim insani görevimizdir.

“Dışarı çıkıp çıkmadığını oradaki görevlilerin ispat etmesi lazım. Sizin kameralarınız yok mu, var. Bunu neden ispat edemiyorsunuz? Şu anda elde bir belge bulgu yok. Gerek emniyet, gerek istihbarat teşkilatımız seferber olmuş durumdalar. Adalet Bakanlığı’na verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız harekete geçmiştir.

Medyada çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar bizi de ister istemez düşündüren iddialar. Başkonsolosluk yetkilileri ‘Buradan çıktı’ demekle kendilerini kurtaramazlar. Bunu görüntülerle ispat etmeleri gerekir. Havalimanı giriş çıkışları inceleniyor. Suudi Arabistan’dan gelen bazı kişiler var. Savcılığın verdiği raporu göreceğiz” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER