Erdoğan'dan Gül yanıtı: Beni konuşturmayın!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'le ilgili soruya “Beni bu konuda hiç konuşturmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor” yanıtını verdi. Erdoğan, pazar günü açıklayacağı seçim manifestosunda ise 'daha güçlü ve daha özgür bir Türkiye' vurgusu olacağını söyledi. 24 Haziran'daki seçimin ise Türkiye için 'kırılma noktası' olacağını ifade etti.

Erdoğan'dan Gül yanıtı: Beni konuşturmayın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan’da çıktığı Özbekistan ve Güney Kore ziyaretlerini tamamlayarak dün Türkiye’ye döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye hareketinden önce Seul’de gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı:


SEÇİM MANİFESTOSU: 
24 Haziran seçim süreci ile ilgili manifestomuz hazır. Pazar günü İstanbul’da açıklayacağım. 24 Haziran Türkiye için yeni bir dönem, yeni bir kırılma noktası olacak. Diğer adayların hedefini bilmiyorum. Ama bizim hedefimiz çok büyük. Daha güçlü, daha müreffeh ve daha özgür bir Türkiye’ye yürümekte kararlıyız. Bunları manifestomuzda açık ve net ortaya koyacağız.

AFRİN: (Menbiç’teki son durum) Afrin’deki temizlik harekâtı yüzde yüz bitmiş değil. El yapımı bombalarla ilgili ciddi netice alındı. İdlib ve Tel Rıfat ile ilgili süreçler devam ediyor. Dışişleri Bakanımızın bir ABD ziyareti olacak. O ziyarette ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Münbiç’i de konuşacaklardır. Bizler, Münbiç’in YPG ve PYD’den temizlenmesine yönelik gerekli adımlar atılmasını temenni ediyoruz.

MUHALEFETİN SEÇİM İTTİFAKI: Bunlar ülkeye bir şey kazandırma gayreti içinde değiller. Cumhurbaşkanı adayını dahi bunca zamandır belirleyememiş olmaları bunların ne denli başarısız olduklarını gösteriyor. Milletimiz, bunların oyununa gelmeyecektir. Onların parlamentoda da umdukları sonucu alabileceklerine inanmıyorum. Mevcut kamuoyu araştırmaları, bunu net gösteriyor. Araştırmalara göre Cumhur İttifakı, açık ara önde.

ABDULLAH GÜL TARTIŞMALARI: Beni bu konuda hiç konuşturtmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor.

AVRUPA’DA SEÇİM ÇALIŞMASI: Biz bildiğimiz yoldan kararlı biçimde ilerlemeye, doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Avrupa’da bazı ülkelerin kampanya için salon veririz, vermeyiz tartışmasını yapmakta oldukları bir ortamda, biz de oralarda yaşayan vatandaşlarımızla Bosna Hersek’te buluşmayı tercih ettik. Avrupa ülkelerinden gelecek vatandaşlarımızla, Bosna Hersek’teki bir salonda bir araya geleceğiz. Avrupa’daki vatandaşlarımız da yaşadıkları ülkelerde çalışmalarını sürdürecekler elbet.

İSRAİL’İN İRAN AÇIKLAMALARI: Durmadan ortaya birçok şeyler atılıyor. Bölgeye ilişkin haberleri ve gelişmeleri elbette bizler de takip ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER