'Erdoğan'ın seçim planı: Çok sayıda isim değişecek'

Abdulkadir Selvi, AK Parti Kongresi'nde MYK'nin belirlenmesinin ardından Bakanlar Kurulu'nda önemli değişiklikler yapılacağını öne sürdü. Selvi, 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak ekonomik teşvik paketlerine de ağırlık verileceğini yazdı.

'Erdoğan'ın seçim planı: Çok sayıda isim değişecek'
İl kongrelerinin sonuna gelen AK Parti’de şimdi büyük kongre hazırlıkları yapılıyor. Kongrenin öne çekilebileceği de kulislerde konuşulanlar arasında yer alıyor. Hürriyet yazara Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20019’daki seçimlere yönelik iki aşamalı bir oyun planı üzerinde durduğunu yazdı.

AK Parti kongresinde MYK’nin belirlenmesiyle birlikte Bakanlar Kurulu’nun değişeceğini belirten Selvi’ye göre, seçime yönelik ikinci aşama ise ekonomik konular… Selvi’nin ‘Erdoğan’ın yeni oyun planı’ başlıklı köşe yazısı özetle şöyle:

“AK Parti’de değişimi gerçekleştirip, MHP ile ittifakı sağlama alan Erdoğan, 2019 seçimleri için yeni bir oyun kuruyor.

İlk turda yüzde 60 oyla Cumhurbaşkanı seçilebilmek için çalışıyor. Bunun için, muhalefette sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alıyor. Dikkat ediyor musunuz şimdiye kadar bir defa bile Meral Akşener ismini zikretmedi. Akşener’i muhatap alıp, büyütmek istemiyor. Erdoğan, 2019 stratejisini Kılıçdaroğlu üzerine kurdu.

…2019 planının ikinci ayağında ise ekonomi yer alıyor. Dikkatinizi çektiyse son zamanlarda Erdoğan’ın konuşmalarında ekonomi daha ağırlıklı olarak yer almaya başladı. Seçimi kazanmanın yolunun ekmeği büyütmekten geçtiğini biliyor.
… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin hazırladığı süper teşvikler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan’ın katılacağı bir programla açıklanacak. 7 sektörü esas alan proje bazlı teşviklerin toplamı 130 milyar TL. Bu arada yatırım ortamını iyileştirmek ve kamunun faiz yükünü azaltmak için yapılan çalışmaların ise sonuna gelindi.

Yazının kaynağı

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER