Ersoy: Bir terslik olmazsa 28 Mayıs'ta iç turizm başlar

Korona virüsü nedeniyle durdurulan iç hat uçuşlarının ay sonunda başlayabileceğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Verilere göre yurt içi uçuşlar mayıs sonunda başlayabilir" diye konuştu.

Ersoy: Bir terslik olmazsa 28 Mayıs'ta iç turizm başlar
Korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yoğun turist gelen ülkelerdeki gelişmeleri izliyoruz. Haziran ortasından sonra dış turizm trafiği başlar. Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar” dedi

NTV’den Merih Ak’a konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’ye turist gelen ülkelerdeki korona virüsü salgınıyla ilgili gelişmeleri izlediklerini söyledi.

Ersoy, “Önceki tanıtımlar virüs sonrası çıkışımızı hızlandıracak. Yoğun turist gelen ülkelerdeki gelişmeleri izliyoruz. Haziran ortalarından sonra dış turizm trafiği başlar” şeklinde konuştu.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için yeni kurallar belirlediklerini aktaran Ersoy, “Yeni kurallar için sertifikasyon programı başlattık. Sertifikasyon programı düzenli denetimi içeriyor. Denetim, eğitim, maske ve mesafe kurallarını içeriyor. İşletmelerin sertifikasyonu olup olmadığı görülebilecek. Denetimi içeren bu programa gönüllü işletmeler katılacak. Kurallara ilaveler de gelebilir, azaltmalar da olabilir. Haziran başında test merkezleri açılacak” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayı sonunda iç hat uçuşlarının başlayabileceğini belirten Ersoy, “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Verilere göre yurt içi uçuşlar mayıs sonunda başlayabilir” dedi. 


Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER