Fahrettin Dağlı cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

Eski bürokrat Fahrettin Dağlı, cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı, “Türkiye’yi en kısa zamanda içinde bulunduğu bu devasa krizlerden kurtarıp güvenli bir limana kavuşturacağız” dedi.

Fahrettin Dağlı cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

Eski Sağlık Bakanlığı bürokratı, Mazlum- Der’in ve Anadolu Hak ve Adalet Hareketi’nin kurucuları arasında yer alan Fahrettin Dağlı, Ankara’da bir otelde düzenlediği açıklamayla cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu.

‘SÖZ VERİYORUM’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte en az 100 bin seçmen imzasını toplayan kişiler cumhurbaşkanlığına aday olabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eden Dağlı, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet partilerine seslenerek, “Tahsilim, birikimim ve tecrübemle, diyalog kurma kabiliyetimle Türkiye’yi en kısa zamanda içinde bulunduğu bu devasa krizlerden kurtarıp güvenli bir limana kavuşturacağız. Yönetim süreçlerini, düzenlemelerini bütün partilerin karar organlarıyla istişareli olarak götüreceğimize söz veriyorum” dedi.

FAHRETTİN DAĞLI KİMDİR?

1960 Konya doğumlu olan Dağlı Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Yönetim Bilimleri Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Dağlı Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nda bürokrat olarak görev aldı. Dağlı İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) ve Anadolu Hak ve Adalet Hareketi’nin de kurucuları arasında yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER