Fransa'da sağlık bakanının evine korona baskını

Fransa'da doktorların, ve yerel yetkililerin şikâyetleri üzerine açılan korona virüsü soruşturmasında, Sağlık Bakanı Olivier Veran dahil bir dizi önde gelen ismin evine polis baskını düzenlendi. Evi aranan isimler arasında, eski sağlık bakanı, eski başbakan ve eski hükümet sözcüsü de bulunuyor.

Fransa'da sağlık bakanının evine korona baskını

Fransa'da artan korona virüsü vakaları nedeniyle başkent Paris dahil dokuz büyük kentte saat 21.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, Sağlık Bakanı Olivier Veran dahil bir dizi önde gelen ismin evine baskın düzenlendi. BFM TV'nin haberine göre polis baskınları, korona virüsü pandemisinde izlenen politikaya dair açılan soruşturma kapsamında gerçekleştirildi.

KAMU SAĞLIĞI DİREKTÖRÜNÜN DE EVİ ARANIYOR

Evine baskın düzenlenen isimler arasında, Sağlık Bakanı Veran'ın yanı sıra eski sağlık bakanı Agnes Buzyn, eski başbakan Edouard Philippe, eski hükümet sözcüsü Sibeth Ndiaye ve şu anki kamu sağlığı direktörü Jerome Salomon bulunuyor.

DOKTORLARIN ŞİKÂYETİ ÜZERİNE SORUŞTURMA 

Fransa'da temmuz ayında, doktorların, yerel yetkililerin ve huzur evi çalışanlarının şikâyetleri üzerine, korona virüsü salgınının resmi düzeyde ele alınış biçimi konusunda soruşturma başlatılmıştı. 

EN ÇOK ÖLÜME SAHNE OLAN DOKUZUNCU ÜLKE

Fransa, 33 bini aşkın ölümle pandemi boyunca dünyada dokuzuncu en yüksek ölüm oranına sahne olan ülke. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün, Paris dahil dokuz büyük kentte saat 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamıştı.  

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2020, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER